sopa-castanyes-pernil

 

Una sopa cremosa de sabors respectuosos

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 200 grams de castanyes (un cop pelades)
  • ½ porro
  •  1 ceba petita
  • 650 grams de brou de pernil
  • oli d’oliva
  • pebre negre
  • farigola
  • sal

 

Per acompanyar:

  • 80 grams de pernil a daus de Jamones La Cava
  • 2 castanyes pelades
  • cebollí fresc
  • oli d’oliva verge extra

 

Elaboració de la recepta

  1. Pela i pica el porro i la ceba en juliana, prepara els dauets de pernil i les dues castanyes pelades laminades.
  2. Posa una cassola al foc amb una mica d’oli d’oliva, quan estigui calent, salta les làmines de castanya i el pernil. Retira tots dos ingredients reservant-los per l’emplatat, escorrent-los bé, a la cassola quedaran els greixos de l’oli i les despreses pel pernil.
  3. A la mateixa cassola i amb el foc baix, pocha la ceba i el porro afegint una mica de sal, quan estiguin transparents afegeix les castanyes trossejades, ofegar un parell de minuts, salpebra al gust, afegeix la farigola i finalment el brou de pernil. Porta a ebullició.
  4. Quan arrenqui el bull, baixa el foc i deixa coure uns 20-30 minuts o fins que les castanyes estiguin ben tendres. Llavors tritura les castanyes amb el brou fins a obtenir una crema lleugera. Pots fer-la més lleugera si ho desitja, afegint més brou
  5. Serveix la Sopa de castanyes amb el pernil, posant al centre els daus de pernil i les làmines de castanya saltejades. Acaba repartint el cibulet picat i deixant caure unes gotes d’oli d’oliva verge extra.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo Blanc Selecció 100% de Cuscó Berga, un vi blanc afruitat i fresc amb certa complexitat i records de les sensacions olfactives de notes florals i de préssec.

xarello-cuscó-berga

Recepta extreta de: http://gastronomiaycia.republica.com/2010/11/13/sopa-de-castanas-y-jamon/