Una sopa cremosa de sabors respectuosos
Ingredients per a la recepta (4 persones)
-
200 grams de castanyes (un cop pelades)
-
½ porro
-
1 ceba petita
-
650 grams de brou de pernil
-
oli d’oliva
-
pebre negre
-
farigola
-
sal
Per acompanyar:
-
80 grams de pernil a daus de Jamones La Cava
-
2 castanyes pelades
-
cebollí fresc
-
oli d’oliva verge extra
Elaboració de la recepta
- Pela i pica el porro i la ceba en juliana, prepara els dauets de pernil i les dues castanyes pelades laminades.
- Posa una cassola al foc amb una mica d’oli d’oliva, quan estigui calent, salta les làmines de castanya i el pernil. Retira tots dos ingredients reservant-los per l’emplatat, escorrent-los bé, a la cassola quedaran els greixos de l’oli i les despreses pel pernil.
- A la mateixa cassola i amb el foc baix, pocha la ceba i el porro afegint una mica de sal, quan estiguin transparents afegeix les castanyes trossejades, ofegar un parell de minuts, salpebra al gust, afegeix la farigola i finalment el brou de pernil. Porta a ebullició.
- Quan arrenqui el bull, baixa el foc i deixa coure uns 20-30 minuts o fins que les castanyes estiguin ben tendres. Llavors tritura les castanyes amb el brou fins a obtenir una crema lleugera. Pots fer-la més lleugera si ho desitja, afegint més brou
- Serveix la Sopa de castanyes amb el pernil, posant al centre els daus de pernil i les làmines de castanya saltejades. Acaba repartint el cibulet picat i deixant caure unes gotes d’oli d’oliva verge extra.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Xarel·lo Blanc Selecció 100% de Cuscó Berga, un vi blanc afruitat i fresc amb certa complexitat i records de les sensacions olfactives de notes florals i de préssec.
Recepta extreta de: http://gastronomiaycia.republica.com/2010/11/13/sopa-de-castanas-y-jamon/