pastís-cireres-mató-recepta

 

Un pastís que entra tant per la vista com per la boca

 

Ingredients per a la recepta

  • 1/2 kg de mató de Cal Vicens
  • 300-400 grams de cireres de la Família Esteve Ràfols
  • 4 ous
  • 2 rovells
  • 150 grams de sucre
  • 150 grams de ametlla mòlta
  • 1 llimona
  • 4 fulles de gelatina
  • 250 mlts de suc de taronja
  • 3 cullerades de melmelada de cireres

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfem el forn a 180º, i posem a hidratar les fulles de gelatina.
  2. Folrem amb paper sulfuritzat les parets i el fons d’un motlle rodó de pastís. Abans ho hem untat amb una mica de mantega perquè el paper s’adhereixi bé.
  3. Casquem els ous, separant els rovells de les clares.
  4. Batem les 6 rovells amb el sucre fins que doblin el seu volum.
  5. Afegim la ratlladura de la llimona, el mató escorregut i esmicolat i l’ametlla mòlta.
  6. Remenem fins a obtenir una barreja cremosa.
  7. Muntem les clares a punt de neu i les incorporem a la barreja anterior amb moviments envoltants perquè no perdin volum.
  8. Aboquem la massa resultant en el motlle i posem al forn durant 55 minuts.
  9. Retirem el pastís passat aquest temps i deixem refredar.
  10. Li traiem les tiges a les cireres, les rentem, i les tallem per la meitat per després pinyols.
  11. Exprimim les taronges i escalfem el suc obtingut amb la melmelada.
  12. Afegim la gelatina escorreguda i remenem fins que es desfaci completament.
  13. Incorporem les cireres i quan la barreja es templi, tornem sobre el pastís.
  14. Les col·loquem totes amb la part buida cap a baix i repartint bé per tota la base.
  15. Fiquem a la nevera fins al dia següent perquè qualli del tot.
  16. Després només ens queda desmoldar amb cura i servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest pastís amb un cava Ab Origine Brut Reserva de Giró Ribot, de color daurat pàl·lid amb reflexos verdosos. Bombolla fina i persistent, creant una elegant corona. Agradables tocs de fruita confitada i reminiscències de pastís de poma. Fresc i viu, excel·lent harmonia entre acidesa i dolçor. Ampli en el seu pas per boca, persistint la fruita confitada.

giro_ribot-Ab_Origine

Recepta extreta de: http://es.paperblog.com/tarta-de-cerezas-y-requeson-1997428/