Un pastís que entra tant per la vista com per la boca
Ingredients per a la recepta
- 1/2 kg de mató de Cal Vicens
- 300-400 grams de cireres de la Família Esteve Ràfols
- 4 ous
- 2 rovells
- 150 grams de sucre
- 150 grams de ametlla mòlta
- 1 llimona
- 4 fulles de gelatina
- 250 mlts de suc de taronja
- 3 cullerades de melmelada de cireres
Elaboració de la recepta
-
Preescalfem el forn a 180º, i posem a hidratar les fulles de gelatina.
-
Folrem amb paper sulfuritzat les parets i el fons d’un motlle rodó de pastís. Abans ho hem untat amb una mica de mantega perquè el paper s’adhereixi bé.
-
Casquem els ous, separant els rovells de les clares.
-
Batem les 6 rovells amb el sucre fins que doblin el seu volum.
-
Afegim la ratlladura de la llimona, el mató escorregut i esmicolat i l’ametlla mòlta.
-
Remenem fins a obtenir una barreja cremosa.
-
Muntem les clares a punt de neu i les incorporem a la barreja anterior amb moviments envoltants perquè no perdin volum.
-
Aboquem la massa resultant en el motlle i posem al forn durant 55 minuts.
-
Retirem el pastís passat aquest temps i deixem refredar.
-
Li traiem les tiges a les cireres, les rentem, i les tallem per la meitat per després pinyols.
-
Exprimim les taronges i escalfem el suc obtingut amb la melmelada.
-
Afegim la gelatina escorreguda i remenem fins que es desfaci completament.
-
Incorporem les cireres i quan la barreja es templi, tornem sobre el pastís.
-
Les col·loquem totes amb la part buida cap a baix i repartint bé per tota la base.
-
Fiquem a la nevera fins al dia següent perquè qualli del tot.
-
Després només ens queda desmoldar amb cura i servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest pastís amb un cava Ab Origine Brut Reserva de Giró Ribot, de color daurat pàl·lid amb reflexos verdosos. Bombolla fina i persistent, creant una elegant corona. Agradables tocs de fruita confitada i reminiscències de pastís de poma. Fresc i viu, excel·lent harmonia entre acidesa i dolçor. Ampli en el seu pas per boca, persistint la fruita confitada.
Recepta extreta de: http://es.paperblog.com/tarta-de-cerezas-y-requeson-1997428/