llenties-caviar-aroma-mediterrani

El caviar de l´horta

 

Ingredients per a la recepta

  • 200 grams de Black Beluga Lentil de Cuits & Beans
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet madur
  • 1 pebrot verd
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Oli d’Oliva Verge
  • Sal
  • Per a la salsa del fons:
    • 2 tomàquets madurs
    • 4 grans d’all
    • 2 bitxos / caiena
    • Oli d’Oliva Verge Extra
    • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Posar les llenties en remull durant 2 hores. Mentre piquem la ceba tendra, el tomàquet i el pebrot ben fi. El fregim en una paella amb oli d’oliva a foc lent. Quan estigui al punt apaguem el foc.
  2. D’altra banda, per a la salsa del fons, sofregim els tomàquets, juntament amb els alls i les 2 bitxos. Quan ho tinguem ben fet, el posem en un got de batre. Afegim sal i un bon raig d’oli d’oliva en cru. Batem fins a aconseguir una emulsió suau.
  3. Transcorregudes les 2 hores, posem les llenties en una cassola amb el doble d’aigua que la quantitat de llenties. Quan comenci a bullir les tapem i les deixem a foc fluix durant 30 minuts. Uns minuts abans que estiguin, els afegim el sofregit de ceba tendra, tomàquet i pebrot.
  4. Emplatem cobrint el fons del plat amb la salsa, després, amb un motlle, posem les llenties. Les rematem amb una cullerada de salsa (una part de maionesa, una altra de mostassa i una altra de formatge blau, tot ben barrejat) i uns cebollins.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Noir Princeps de Canals & Munné, un vi de color robí envellutat amb subtils aromes de torrats i fumats. Elaboració: fermentació en dipòsits d’acer inoxidable. Temps d’envelliment: 15 mesos en bóta de roure americà; finalment 22 mesos de repòs en ampolla

noir-princeps-canal-munne

Recepta extreta de: http://lacucharacuriosa.blogspot.com.es/2011/04/caviar-beluga-de-la-huerta-con-aroma.html