Una torrada sofisticada amb sabors tradicionals
Ingredients per a la recepta
- caviar d’oli d’oliva verge extra Az-Azeytun
- 4 llesques de pa
- 6 sardines
- sal grossa
- 5 tomàquets pera, vermells i durs
- 1 tros de pa
- vinagre
- mig gra d’all
- sal
- oli d’oliva verge extra Az-Azeytun
- ruca
Elaboració de la recepta
- Traiem les escates de les sardines, tallem el cap i la cua, i les partim per la meitat.
- Retirem l’espina central, i tallem les aletes superiors i inferiors
- Les esbaldim molt bé amb aigua. Posem una capa de sal gruixuda en un recipient, a sobre les sardines
- I cobrim completament amb sal. Tapem amb paper film i guardem a la nevera fins al dia següent
- Traiem la sal molt bé sota l’aixeta d’aigua i després eixuguem molt bé. Ara és el moment d’aprofitar i elimnar si veiem alguna espina
- Les posem en un recipient i cobrim amb oli d’oliva verge extra, així podreu conservar durant diversos dies.
- Posem els tomàquets partits per la meitat, l’all, la sal, el pa i el vinagre en un got americà, batedora, thermomix ….
- I ho triturem tot durant diversos minuts
- Incorporem oli d’oliva verge extra i barregem de nou fins emulsionar
- En aquesta ocasió he utilitzat oli d’oliva verge extra de la varietat picual, de la Denominació d’Origen Sierra Magina
- Torrem les llesques de pa i posem per sobre una capa generosa de salmorejo
- Posem una mica de caviar de AOVE, és a dir, oli d’oliva verge extra, aquest és de Suprem, per sobre i unes fulles de ruca
- I ja tenim llistes les nostres torrades, les podeu tallar en trossos i presentar a taula.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi blanc Look de Cellers d’AVGVSTVS FORVM, un vi de colors grocs molt pàl·lids d’acord amb la joventut del vi. Aromàticament molt intens gràcies al treball en fred per mantenir aromes del propi raïm. En nas recorda als cítrics, els tropicals i juntament amb l’inconfusible aroma de Muscat. A la boca, l’entrada fina i aromática fa que es deixi ser un vi fàcil de tastar.
Recepta extreta de: https://cocinandoentreolivos.com/2016/05/tosta-con-salmorejo-sardinas-marinadas.html