filet-de-vedella-bruneta-dels-pirineus

Divertida i gustosa

 

Ingredients per a la recepta (4 racions)

  • 4 talls de filet de dos dits de gruix (preferentment de vedella bruneta dels Pirineus)  d’Eco Carn Casa Masover
  • 10 g de sucre
  • 40 g de vi dolç
  • sal i pebre negre
  • oli d’oliva verge extra

 

PELS 8 FARCELLETS

  • 16 mongetes perones
  • 16 porros molt fins
  • 16 barretes de carbassó, d’uns 7 cm. de llargada
  • 16 barretes de pinya, d’uns 7 cm, de llargada
  • 16 barretes de poma, d’uns 5 cm, de llargada
  • 8 tiges fines de porro, per lligar els farcellets

 

Elaboració de la recepta

  1. Elaboreu 8 farcellets, amb els productes de la llista crus, menys el porro i la mongeta perona que s’han d’escaldar amb aigua i sal; 1 minut les perones i 2 minuts els mini-porros.
  2. En una paella antiadherent ben calenta, marqueu els talls de filet per totes les cares, salpebrats i untats amb oli, només per segellar els porus de la carn. Deixeu-los reposar apartats del foc uns 5 minuts.
  3. Recupereu els pòsits enganxats al fons de la paella, tireu-hi 3 cullerades d’aigua mineral, el vi dolç i el sucre. Deixeu-ho coure fins aconseguir una textura densa com la mel, salpebreu, coleu i reserveu la salsa per acompanyar els filets.
  4. Disposeu-vos a enllestir el plat per servir-lo, en una safata de forn a la mida dels productes que us disposeu a cuinar i amb paper sulfuritzat al fons de la safata, poseu-hi els filets marcats i els farcellets de fruita i verdura, amaniu-ho tot amb un fil d’oli, sal i pebre i deixeu-ho al forn ben calent a 190º durant 5 minuts.
  5. Munteu els plats amb els filets calents napats amb la salsa també calenta i els farcellets recent sortits del forn.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Adernats Instint d’Adernats Vinícola de Nulles, un vi de color robí intens amb reflexos violacis, presenta un menisc ben definit i bona llàgrima. Amb intensa aroma a fruites vermelles, amaga un toc d’avellana i notes de caramel provinent de les fusta de baix torrat. Suau, càlid i elegant, desperta espècies com el cafè i el cacau. Destaca per la seva persistència en boca i el retorn de la fruita

instint-adernats

Recepta extreta de: http://www.maset.com/delcelleralatevataula/filet-de-vedella-bruneta-dels-pirineus.html