porc-palou-salsa

Senzilla i deliciosa

Ingredients per a la recepta

  • 1 filet de porc ben gran o 2 si són mitjans de Porc de Palou
  • 1 cullerada plena de margarina s/sal
  • 2 fulles de llorer
  • 1 got aprox. d’aigua calenta
  • 1 got gran de vi blanc
  • 1 pastilla d’Avecrem Caldo de Pollo
  • Un polsim de sal
  • Una mica de pebre (3 baies acabades de moldre)
  • 4 o 5 grans de pebre en gra
  • 3 claus d’olor
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 cullerades d’oli de gira-sol

 

Elaboració de la recepta

  1. Neteja bé de greix el filet. Lliga’l amb fil de cuina perquè conservi bé la forma. Posa a fondre la margarina amb l’oli a la cassola. Salpebra el filet. Daura’l a la cassola. Mentrestant, talla les cebes a cascos i les pastanagues a trossets. Posa-hi el llorer, clau i pebre.
  2. Un cop daurat d’una banda el filet, dóna-li la volta i daura’l per l’altre costat. Posa-hi les verdures amb una mica de sal i ofega-ho. Afegeix el vi, la pastilla d’Avecrem Caldo de Pollo i aigua.
  3. Cou fins que el filet de porc estigui fet (en cassola normal, uns 30 minuts). Treu el filet i posa’l en una font i tritura les verdures, passant-les pel colador xinès perquè quedi una salsa fina. Talla el llom en filets i lliga’ls a la salsa.
  4. Em vaig oblidar de fer la foto un cop emplatat. El vaig posar amb patates fregides molt finetes (palla) i arròs basmati. Perdoneu per aquesta errada. Si veieu que la salsa queda líquida, l’engreixeu amb una mica de Maizena dissolta en una mica d’aigua.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Vi Negre Trepat Carles Andreu del Celler Carles Andreu, un vi negre que al tast es presenta amb un color cirera d’ull de perdiu, amb tons violacis; molt franc i intens al nas, amb records de canyella i melmelada de fruites vermelles; el seu pas en boca és suau, greixós, llarg i persistent, amb gust de fruites confitades, un lleuger toc de regalèssia, un final elegant i una lleugera acidesa molt equilibrada amb la seva estructura.

trepat-vi-negre-carles-andreu

Recepta extreta de: https://www.gallinablanca.cat/ca/recepta/filet-de-porc-amb-salsa/