Bonics i irresistibles
Ingredients per a la recepta
- Un paquet de pasta per a crestes (“obleas” hi diu al paquet)
- Una cullerada de nocilla per cada farcellet
- 2 avellanes torrades d’Aperitius Catalans per cada farcellet
- 1 ou i 2 culleradetes de sucre
Elaboració de la recepta
- Agafa cada “oblea” amb el paper amb què ve embolicada i estén-la ben plana.
- Posa al centre de cada rodona una cullerada de nocilla. No exageris amb la quantitat perquè després no podries tancar bé els farcellets.
- Posa 2 avellanes al damunt de la nocilla, a cada rodona. N’hi pots posar més però recorda que després has de tancar el farcellet i, com més farcit tingui, més difícil serà.
- Ara tancaràs els farcellets:
- Mulla amb aigua mig centímetre de tot voltant del cercle de cada “oblea”. Ho pots fer amb la punta del dit mullat, que és la mida que necessites. Hi ha poques eines tan versàtils com els dits, oi? Això ho fas per facilitar que el farcellet quedi ben tancat.
- Agafa cada rodona, amb paper i tot, i posa-te-la dins del palmell de la mà. Tanca la mà i veuràs que el farcellet gairebé es tanca tot sol.
- Amb l’altra mà acaba de tancar el farcellet. Com que li has mullat les vores, s’enganxarà molt fàcilment.
- I cap al forn:
- Posa paper de forn a la safata perquè no se t’hi enganxin els farcellets.
- Bat l’ou amb dues culleradetes de sucre. Ben batut.
- Pinta els farcellets amb l’ou batut i posa’ls al forn calent a 200º, amb aire, durant 12 minuts o fins que vegis que s’han tornat rossos. Vigila, eh? Si el teu forn no té aire, probablement necessitaran una estona més de forn.
- Treu del forn immediatament els farcellets i deixa’ls refredar damunt d’una reixeta.
- Es refreden molt de pressa, així que ja pots començar a menjar-te’ls ara mateix, si vols!
Trucs:
- La pasta de fer crestes es crema amb facilitat. Així que no et despistis quan tinguis els farcellets al forn. Un cop rossos, treu-los. Un minut més del compte i tindràs carbó…
- Les avellanes torrades de Reus són les més bones però, si no en trobes, les altres també et faran servei.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un Serra d’or Clàssic 2012 de Cava Rosell Gallart, un cava reserva amb el cupatge clàssic (Xarel·lo, Macabeu, Parellada i Chardonnay) amb un bon percentatge de Chardonnay que l’hi aporta consistència i potencia el seu boquet, es beu molt fàcil i deixa un toc afruitat i amb acidesa equilibradament intensa i agradable.
Recepta extreta de: http://historiescuina.blogspot.com.es/2016/04/farcellets-de-nocilla-i-avellanes.html