pastis-iogurt-aranyons

Un pastís que es desfà a la boca

 

Ingredients necessaris (8 racions)

Per a la base de galeta:

  • 200 grams de galeta.
  • 80 grams de mantega.

 

Per al farciment de iogurt:

  • 500 grams de iogurt natural de la Granja El Prat.
  • 200 grams de sucre.
  • 200 mil·lilitres de nata líquida.
  • 3 làmines de gelatina.

 

Per decorar amb melmelada gelatinitzada:

  • 350 grams de la melmelada d’aranyons de Fruit-i-med.
  • 1,5 làmines de gelatina.

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer preparar la base. Preparem el motlle a utilitzar untant amb mantega o el folrem amb paper de forn.
  2. Ara escalfem la mantega perquè se’ns liqüi.
  3. Triturem les galetes fins que formi una pols, una mena de farina de galeta.
  4. Barregem la galeta amb la mantega pastant bé.
  5. Repartim pel motlle la massa en molles que tenim i la premem bé amb ajuda d’una cullera o millor encara el cul d’un got. Reservem a la nevera o refrigerador (perquè vagi endurint).
  6. Ara anem amb el farciment de iogurt. Posem la gelatina en un plat amb abundant aigua freda perquè es vagi hidratant.
  7. En un recipient posem el iogurt, la nata i el sucre, batem bé perquè s’integrin perfectament.
  8. Escalfem, no cal que bulli ni moltíssim menys, amb que estigui calent ens val.
  9. Afegim a la barreja calenta la gelatina ja hidratada, recordar-vos de tenir-la en aigua almenys 10 minutets, i remenem perquè es desfaci bé la gelatina i es reparteixi bé.
  10. Omplim el motlle sobre la galeta amb aquesta crema i el portem a refredar de nou.
  11. Capa superior i decorativa de melmelada (recomano per posar-nos amb aquest pas que la crema de iogurt i a aquest una mica quallada). Posem a hidratar la gelatina en un plat amb aigua freda igual que abans (amb 10 minuts sobra).
  12. Posem la melmelada en un recipient a escalfar, justament al microones. La traiem remenem i tornem a ficar perquè es liqüi i calenti uniformement.
  13. Afegim la gelatina a la melmelada i remenem perquè es desfaci.
  14. Bolquem amb suavitat la barreja de melmelada sobre la capa de iogurt, i reservem a la nevera fins que es gelatinitzi, perquè aquest bé quallada sol trigar al voltant de dues hores, després ja podem gaudir de la nostra preciosa pastís de iogurt i melmelada d’aranyons.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un Noa de Bohigas Brut Nature de Bohigas, un cava per totes hores, i degut al seu bon equilibri entre potència i harmonia, apte per una gran varietat d’estils i plats.

noa-bohigas-cava

Recepta extreta de: https://www.golosolandia.com/2014/08/tarta-de-yogur-y-mermelada-de-arandanos.html