confit-pota-blava-moniato-prunes-vermut-tarrida

El Plat Favorit dels Catalans 2017!

 

Ingredients per a la recepta

Per al confit de pota blava

 

Per al suc del rostit

  • les potes i el coll del pota blava IGP Pollastre i Capó del Prat
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • ¼ de vi blanc
  • ¼ de brandi
  • ½ cabeça d’alls
  • 1 l brou vegetal
  • Per al moniato
  • ½ kg de moniato
  • 50 g. de mantega
  • pebre
  • oli d’oliva verge extra

 

Per a les prunes amb Vermut Tarrida

  • 200 g de prunes
  • 200 ml de Vermut Tarrida

 

Elaboració de la recepta

  1. Per al confit: confiteu 4 cuixes de pota blava en una olla ampla i profunda, 3 h a 80 ºC.
  2. Feu el suc del rostit amb les potes i colls del pota blava, daurant-los fins que agafin color torrat.
  3. Afegiu-hi les verdures tallades, ofegueu-les i afegiu-hi el vi blanc i el brandi. Deixeu-lo evaporar i afegiu-hi el brou vegetal.
  4. Reduïu-ho fins aconseguir una demi-glace.
  5. Per al moniato: coeu el moniato al forn fins que estigui tendre. Peleu-lo i tritureu-lo amb la mantega, l’oli i el pebre.
  6. Per a les prunes amb Vermut Tarrida: poseu els ingredients en una cassola i coeu-ho fins que evapori l’alcohol
  7. Daureu el confit de pota blava en una paella per aconseguir fer crosta pel costat de la pell i salseu-lo amb la demi-glace.
  8. Acompanyeu-lo amb la crema de moniato i les prunes amb Vermut Tarrida.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.

mussons-negre

Recepta extreta de: http://www.cuina.cat/receptes/confit-de-pota-blava-moniato-prunes-i-vermut-tarrida_32140_117.html