Un plat saborós per entrar en calor
Ingredients per a la recepta
- 500 grams de llenties beluga Mar-tret
- 1 branca d’api
- 2 pebrots (vermells i / o grocs)
- 1 tomàquet
- 1 porro
- 150 grs. pastanagues
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d’all
- 3 patates grans
- 1 litre de brou de pollastre
- 300 grams de xoriço + 100 grs xoriço (picant si es prefereix)
Elaboració de la recepta
- Posar a remull les llenties en aigua freda, mentre es preparen els altres ingredients. Les llenties beluga o caviar no necessiten molt remull (igual que les taronges o pelades) i perden part del seu color si estan en aigua molt de temps.
- Trossejar l’api, la ceba, el porro i el pebrot i saltar juntament amb l’all amb una cullerada d’oli fins que es comencin a daurar. Afegir el tomàquet trossejat i una tassa de brou i cuinar a foc lent durant 15 minuts.
- Triturar les verdures fins a fer un puré fi, afegint una tassa d’aigua per fer-lo més líquid; passar pel xinès i deixar temperar.
- Fregir el xoriço tallat a rodanxes; pelar i trossejar les pastanagues i les patates.
- Posar el puré, el brou restant (a temperatura ambient), el xoriço, la pastanaga i les llenties a coure a foc mitjà. Baixar el foc quan comenci a bullir i mantenir a foc baix durant 15-20 minuts. Anar afegint aigua o brou si fos necessari. Retirar l’escuma que es forma a la superfície un parell de vegades.
- Quan les llenties comencen a estovar pro encara estan senceres, afegir la patata. Deixar coure a foc lent durant 20-30 minuts, tenint cura que no es quedin seques i rectificant de sal.
- Tallar en trossos petits el xoriço restant i fregir amb una mica d’oli fins que quedi cruixent. Servir calent sobre les llenties.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussefres Rosat 2017 de la Cooperativa Agrícola Serra d’Almos, un vi de color rosa clar, d’aroma a fruites vermelles, el pas en boca és amable, elegant i molt fresc.
Recepta extreta de: http://www.simpletapas.com/es/beluga-lentil-soup-with-chorizo/