rafel-muria-artmuria

Rafel Muria, xef del restaurant Quatre Molins i de la marca de mel de luxe artMuria (www.artmuria.com), és un dels nou candidats al Premi Cuiner Revelació Madrid Fusión 2019.

El guardó de la XVII edició d’aquest Premi, que catapulta als seus guanyadors al més alt, es desvetllarà i serà lliurat el proper dimecres, 30 de gener, a l’auditori del Congrés Gastronòmic (Palau Municipal de Congressos de Madrid).

Rafel Muria, únic cuiner català seleccionat, competeix amb Fernando Alcalá de Kava (Marbella), Clara Puig de la Bellacasa i Borja Susilla de Tula (Xàbia), Rebeca Barainca i Jorge Asenjo de Galerna (Sant Sebastià), Jorge Moreno de Voraç (Alacant ), María Gómez de Magoga (Cartagena) i Joaquín Serrano de Efímer (Madrid).

Rafael Muria, de 24 anys d’edat i sisena generació de la família d’apicultors Muria del Perelló (Tarragona), lidera el restaurant Quatre Molins a Cornudella de Montsant (Tarragona). Un petit restaurant per a 20 persones que regenta amb l’ajuda del també jove cuiner Raymond Lupa, de 22 anys. La seva cuina ret homenatge als peixos, mariscs i als productes locals del Delta de l’Ebre (anguiles, bolets, tòfones), i té com a aliades les excel·lents mels de la seva família.

Rafel Muria, conegut en l’alta cuina com el Xef de la Mel, es va formar professionalment a l’escola Hoffman de Barcelona. Posteriorment va iniciar un impressionant recorregut treballant al costat de reconeguts xefs a nivell internacional: Restaurant Michel Bras a Lagiole, França (tres estrelles Michelin); Villa Maiella, Pescara, Itàlia (una estrella Michelin); Atelier Saint Germain de Joël Robuchon, París, França, (dues estrelles Michelin).

La jove promesa va ser guardonada l’any passat amb l’exigent premi Xef Balfegó 2018. El seu plat Royal de Tonyina Vermella va aconseguir arrencar per primera vegada els 100 punts, la puntuació màxima, del xef Martín Berasategui (10 estrelles Michelin).

 

sobre Muria

La família Muria, apicultors des de 1810, ha unit el saber fer dels seus avantpassats, la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterranis i nya tecnologia més avançada per crear una gamma de productes apícoles d’alta qualitat.

Muria també ha sabut projectar de manera internacional seus productes amb artMuria: quatre varietats de mel d’excel·lent qualitat, comercialitzades en diversos formats i amb presentacions de luxe. En l’actualitat artMuria s’exporta a més de 15 països i té presència en establiments i cadenes de botigues tan emblemàtics com Harrods (Londres), Printemps (França) o Globus (Suïssa).