recepta_gourmet_lassanya_bròquil_nous_formatge

Mengeu-la recent feta!

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 100 g de pernil de York
  • 300 g de bròquil en ramells petits (sense el tronc)
  • Sal
  • 100 g ceba
  • 2 dents d’all
  • 30 g d’oli d’oliva verge extra
  • 400 g nata líquida per cuinar
  • 250 g de formatge fresc de Cal Vicens
  • 70 g de formatge parmesà ratllat
  • 50 g de nous trossejades de Els Noguers
  • Pebre negre mòlt
  • 18 plaques de lasanya precuites
  • 100 g de formatge mozzarella ratllat

 

Elaboració de la recepta

  1. Preescalfem el forn a 180º. Piquem el pernil dolç i el reservem. Bullim el bròquil al vapor. Reservem. Preparem les plaques de lasanya segons les indicacions del paquet.
  2. Piquem la ceba i l’all i les ofeguem en una paella amb el d’oli. Afegim la nata, el formatge ricotta, el parmesà ratllat, les nous, sal i pebre. Remenem perquè s’integri tot.
  3. Aboquem 5 o 6 cullerades d’aquesta barreja en una font refractària d’aproximadament 20×30 cm. Col·loquem 6 plaques de lasanya i aboquem sobre 1/3 de la mescla. A sobre repartim la meitat del bròquil, desfent-lo amb els dits i la meitat del pernil picat.
  4. Tapem amb altres 6 plaques de lasanya, vam banyar amb la meitat de la crema ia sobre repartim el bròquil i el pernil restants. Cobrim amb altres 6 plaques de lasanya, banyem amb la crema restant i empolvorem amb la mozzarella ratllada. Enfornar 15 o 20 minuts i després gratinar 5 minuts més a grill fort. Deixar reposar 2 o 3 minuts i servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Magenc de Cellers d’en Guilla, un vi blanc on hi trobareu sensacions fresques de fruites àcides amb una potència en boca que ens situa a l’Empordà.

Magenc_Cellers_den_Guilla_2017

Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-pasta/la-receta-mas-original-de-lasana-con-brocoli-nueces-y-ricotta