Llata de poltre amb xampinyonsUna bona recepta de poltre per gaudir d’aquesta carn

La carn de poltre és una joia plena d’omega 3, a més d’altres elements molt saludables. És per això que avui us ensenyem a fer aquesta recepta de poltre i xampinyons per poder gaudir d’aquesta carn. Tot ben maridat pel Brut Nature Rosat de caves El Mas Ferrer.

INGREDIENTS PER 6 PERSONES:

• 1 llata de poltre de Carns Mas La Illa
• Una ceba
• 800 grams de xampinyons
• 2 tomàquets grans
• Un got de vi ranci
• 2 grans d’all
• Bossa d’avellanes
• Brou de carn
• Sal, pebre i oli

ELABORACIÓ:

1. Primerament, netegem els xampinyons i els sofregim en una cassola amb l’oli durant 5 minuts Quan estiguin llestos els reservem.

2. Després, tallem la ceba i el tomàquet i reservem. També hem de pelar els alls i els triturem en un morter amb sal i avellanes.

3. Salpebrem la llata de poltre de Mas La Illa i l’enrossim a la mateixa cassola on hem fet els xampinyons amb el mateix oli. Poc després, afegirem la ceba i el tomàquet. Ho reguem tot amb el vi ranci i deixem evaporar l’alcohol. A continuació, tapem la cassola i deixem coure la llata a foc baix durant uns 40 minuts i quan la carn sigui molt tendra, afegint una mica de brou si cal.

4. Quan ja estigui feta la carn, posem la picada d’all i avellanes amb un rajolinet d’aigua i ho aboquem per sobre la llata de poltre junt amb els xampinyons. Fem un xup-xup de 15 minuts més a tot plegat i ja ho tenim!

MARIDATGE:
Un acompanyament ideal per aquest plat és Brut Reserva Rosat de Caves El Mas Ferrer on veurem un cava de color gerd brillant amb un aroma afruitat intens i amb més de 24 mesos de criança.

El Mas Ferrer - rosat