pa de Sant Jordi

El pa més típic de Sant Jordi

 

INGREDIENTS:

• 400 grams de farina
• 200 ml d’aigua
• 100 grams de formatge
• 4 cullerades de nous picades
• 4 rodanxes de sobrassada
• Sal i dos sobres de llevat

 

PREPARACIÓ:

1. Primer de tot, agafa un bol i aboca-hi aigua tèbia, afegeix llevat fins que es dissolgui. Afegeix sal i remeneu tot bé.

2. Aboca la farina i barreja fins que quedi ben incorporada. Quan quedi una bona pasta, l’heu d’amassar durant uns 10 minuts fins que quedi una massa homogènia. Després, poseu la bola de massa en un bol i tapeu-la amb un drap humit i deixem tres quarts d’hora de repòs perquè la massa pugi.

3. Passat aquest temps, separeu la massa en dues parts. En una part barregeu el formatge i les nous i amb l’altre la sobrassada. Amasseu bé cada una de les dues parts per separat. Llavors ara toca dividir la massa de formatge i nous en 5 parts iguals de forma allargada i la massa de sobrassada en 4 parts iguals també en forma allargada. Hem de començar i acabar amb les tires de formatge i nous, amb les tires de sobrassada intercalades.

4. Formeu tiretes i en una safata per forn, aneu alternant les tires, per tal de que formi l’escut català. Humiteja totes les parts, per tal de que s’uneixin bé quan es fermentin i no es separin al forn.

5. Al final, coeu tota la massa en un forn preescalfat a 160º durant 45 minut, fins que estigui daurat i la base sigui cruixent. Deixa refredar una mica i ja teniu llestos el pa de Sant Jordi!