recepta llenguado al cava

Una gran recepta per aquests dies de primavera!

Ingredients per 4 persones:

  • 4 llenguados de ració
  • 2 copes de cava de Cuscó Berga
  • 1 got de nata líquida
  • 6 ostres
  • 100 grams de xampinyons
  • 8-10 allets
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal, pebre i julivert

Elaboració de la recepta:

  1. Primer de tot, neteja els llenguados i treu els filets. Fes un brou en una cassola amb aigua, les espines i els caps i una branca de julivert.
  2. Per a la salsa, aboca una copa de cava de Cuscó Berga, tres cullerades de brou i la nata líquida en una casserola. Obre les ostres i agrega el suc que tenen a la salsa de nata que estem preparant. La carn de l’ostra la guardem per després. Deixa reduir a foc moderat durant 15-30 minuts i quan estigui llesta la reservem.
  3. Després, talla en bastonets els allets i posa’ls a daurar en una paella amb un raig d’oli. Neteja i talla en quarts els xampinyons i agrega’ls a la paella. Deixa que tot es cuini a foc moderat.
  4. A continuació, posa sal i pebre als lloms del llenguado. Enrotlla els lloms de llenguado en espiral amb la part de la pell per dins. Col·loca’ls en una safata apta per al forn. Rega els rotllos de llenguado amb oli i amb l’altre copa de cava Cuscó Berga. Posa la safata al forn a 180-200º durant 8 minuts.
  5. Finalment, col·loca els rotllos de llenguado en un plat, regueu-ho tot amb la salsa i guarneix el plat amb els xampinyons per una banda i les ostres per l’altre. A gaudir-ho com cal!

 

Maridatge:

Un acompanyament que destaca per la seva naturalitat però sobre tot per la seva exquisidesa és el cava de Cuscó Berga Brut Nature Reserva Eco, ideal per peixos i mariscos. Un cava que ha estat 24 mesos envellint-se. I el fa molt especial.

cusco berga eco

Recepta cedida per HogarUtil