Un clàssic de la nostra cuina.
La brandada de bacallà és un clàssic de la cuina i avui te la presentem. Encara que ja no estem de Quaresma, sempre és bo menjar bacallà en qualsevol època de l’any. Bon profit a tots i a totes!
Ingredients
• 400 grams de bacallà dessalat
• 300 ml d’oli d’oliva
• 100 ml de llet sencera
• 2 grans d’all
• Una patata
• Llorer
• Sal
Preparació
1. Primerament, hem de rentar el bacallà. Després, en una cassola, posem a bullir aigua amb fulles de llorer. Submergim el bacallà per escaldar-lo, contem uns 5 segons i el retirem. Aprofitem l’aigua per coure la patata pelada fins que estigui tova.
2. Mentre es cou la patata, esmicolem el bacallà amb els dits retirant la pell i les espines. En una paella a foc lent hi posem els 300 ml d’oli i hi posem els gran d’all. Els alls només serveixen per aromatitzar l’oli, així que passada una estona, retireu els alls de la paella.
3. Un cop la patata estigui cuita, la fem a trossos i els afegim amb el bacallà esmicolat. A continuació, afegim la llet sencera a poc a poc i amb l’ajuda de la batedora elèctrica l’anirem integrant. Quan quedi tot pastós, afegim l’oli calent aromatitzat i ho tornem a barrejar.
4. Un cop ben barrejat, ha de quedar una pasta cremosa i rectificar en sal si fa falta. Agafem les cassoletes individuals o qualsevol altre recipient i hi aboquem la brandada i tot llest per gaudir-la!
5. Encara que aquest plat ja està llest aixi, podeu guarnir-ho amb pa torrat, olives i julivert com també preparar la recepta amb formatge gratinat per sobre que donarà un toc original a la brandada.
Maridatge
La brandada deliciosa ja d’anar acompanyat per un cava deliciós. En aquest cas recomanem Cupatge Reserva de Cava Āngel, una cava artesà, fresc i elegant per tal de beure mentre gaudeixes d’aquesta recepta.