Ja s’apropa Nadal, i per aquestes dates d’un dels menjar més demanats és la famosa coca de forner. Normalment, cada any les pastisseries veuen esgotades les existències de coca, però no us preocupeu, perquè enguany us portem la recepta.
Ingredients
- 500 g farina
- 300 ml d’aigua
- 1 poció de llevat fresc
- Un pessic generós de sal (aprox. 10 g)
- Sucre per cobrir la coca
- Anís: Licors Portet
- Oli d’oliva Mon Ermitage
- PER PROVAR: Degustació Forn Sant Honorat
Elaboració de la coca de forner
- En un bol gran afegim la farina.
- Afegim el llevat fresc esmicolant-la.
- S’incorpora l’aigua a temperatura ambient, és important que no estigui freda.
- Es barreja tot bé fins que se’ns formi una massa.
- Es retira del bol i es continua treballant en una taula, en la qual prèviament haurem empolvorat farina.
- Es reserva, es cobreix amb un drap de cotó, i es deixa que pugi la massa aproximadament 1 hora. El temps de pujada de la massa variarà en funció de l’època de l’any en què ens trobem. A l’estiu, amb la calor, la massa puja més ràpidament que a l’hivern. Es controla que la massa hagi augmentat de grandària i que al tacte aquest com molt fluixa.
- Es procedeix a donar un segon pastat seguint el mateix procediment que el primer cop.
- Després del segon pastat es dóna la forma plana i allargada a la coca de forner i la dipositem en la safata del forn.
- Amb un pinzell de cuina untem l’oli d’oliva per la superfície de la coca de forner.
- Repetim el procés, però aquesta vegada amb una mescla d’anís i sucre.
- Deixem reposar mentre escalfem el forn.
- Es retira quan la coca es vegi durada.
- Recentment sortida del forn se li dóna una nova pinzellada d’anís.
- La deixem refredar i a menjar
No us oblideu de cridar a tots els vostres amics, invita’ls a tastar la teva coca de forner.