Una explosió de sabor i cremositat
Si vols tastar una de les millors hamburgueses de la ciutat, no dubtis a anar a STYLE BURGUER!
Ingredients per a la recepta
Per l’hamburguesa:
- Una mica de formatge artesanal d’ovella Casa Mateu
- 2 hamburgueses de carn de poltre
- 1 Ceba
Per al pa d’hamburguesa:
- 130 gr d’aigua tèbia
- 10 g de llevat fresc de fleca
- 1 ou
- 40 gr de mantega de porc a temperatura ambient
- 10 g de sucre
- 350 gr de farina de força
- 20 gr de llet en pols
- Una culleradeta de llavors de sèsam
- 4 g de sal
- Llavors de sèsam
- 1 Ou
Elaboració de la recepta
- Per elaborar el pa d’hamburguesa: Es col·loquen tots els ingredients en un recipient ampli, (excepte la mantega) i es pasta fins que queda homogènia.
- S’afegeix la mantega a trossos i s’incorpora pastant de nou. Es pot fer també a pastadora. S’unta el recipient amb oli, es col·loca la massa en bola i es deixa fermentar en bloc tapada amb paper film, fins que augmenti el doble el seu volum.
- Es divideix la massa en porcions de 90 gr i se’ls dóna forma de pasta. Es deixa fermentar ara cada bollito. Es pinten amb molt de compte amb ou i se’ls posa les llavors de sèsam.
- S’introdueixen al forn preescalfat a 180 º C durant 15/20 minuts. Es deixen refredar sobre una reixeta.
- Per elaborar l’hamburguesa: Es pela i neteja la ceba es talla a rodanxes i es posen a la graella amb unes gotetes d’oli d’oliva.
- Es talla un tros de formatge Casa Mateu i amb dos culleretes es fan boletes de formatge. Es fan 4 boletes i es fiquen al congelador.
- Es treuen les hamburgueses de la borsa de buit perquè respirin. La carn de poltre és una carn molt saborosa. Comparada amb la vedella, la carn de poltre és molt proteica, amb greix insaturat i Omega-3. Conté molt ferro i és molt tendra. Com els panets d’hamburguesa són petits he dividit les hamburgueses en dos. He obtingut 4 trossos de carn que he pastat una mica. S’aixafen i se’ls col·loca al mig de cada hamburguesa les boletes de formatge congelades. Es tanquen i es prem la carn perquè no es surti el formatge al cuinar-les. Es posen les hamburgueses a la graella amb unes gotetes d’oli d’oliva. Es dauren per ambdues cares i es marquen bé perquè quedin boniques.
- Es parteix el pa de Burger en dos. Es col·loca l’hamburguesa amb cor de formatge, la rodanxa de ceba i s’amaneix amb quètxup o mostassa. Jo no li vaig posar res perquè es pogués gaudir al màxim del gust de la carn.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Unua del Celler Mas Garcia Muret, un vi de color cirera picota amb ribet violaci. Aromes de fruita madura i especies dolços, roure cremós i balsàmic, destacant la regalèssia natural i els fruits vermells de bosc. En boca es saborós i de gust persistent, torrat i amb uns tanins madurs.
Recepta extreta de: https://andreacordonbleu.blogspot.com.es/2014/10/hamburguesa-de-potro-con-corazon-de.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!