L’albergínia és un vegetal que podem trobar durant tot l’any en els nostres mercats, tot i que la seva millor època és a la primavera.
El component principal de l’albergínia és l’aigua, que trobem en una proporció del 93% Es tracta, per tant, un aliment que té un important efecte diürètic i que ajuda a eliminar toxines i és beneficiós en casos de retenció de líquids.
L’albergínia conté poc greix i, per tant, aporta poques calories; al voltant de les 20 calories per 100 grams consumits. Això fa que sigui un aliment indicat en persones que tenen problemes de pes.
La fibra també és un altre dels components importants de l’albergínia. El seu efecte és clau per regular el trànsit intestinal i per netejar les substàncies nocives de l’organisme. A més a més, la fibra ajuda a regular els nivells de colesterol en la sang. En aquest cas de l’albergínia, podríem dir que la fibra que conté l’albergínia fa un tàndem beneficiós amb l’efecte diürètic derivat del seu consum.
La fibra és un tipus especial de carbohidrat que no coné calories ni nutrients i que és exclusiu del regne vegetal. Pel que fa als hidrats de carboni pròpiament dits, l’aportació de l’albergínia és molt minsa; mentre que les vitamines més presents són les A, B1, B2, B3, C i els folats.
De minerals, en destaca el potassi i, en menys mesura, també hi trobem calci, fòsfor i magnesi. El potassi, concretament, intervé de manera important el sistema muscular.