La importància de la qualitat de la carn
Ingredients per a la recepta (per a 12 persones):
- 3 quilos de ploma de porc ibèric
- 2 pollastres de pagès
- 6 botifarres crues
- 6 botifarres negres
- ½ quilo de costella de porc ibèric
- 12 llotges de cansalada viada de porc ibèric
- ½ de xistorra de Navarra
- Pa de pagès
- Tomàquets madurs
- All, sal i oli
Recomanem comprar la carn a Carns Esteve, pel seu sabor i per la qualitat dels seus productes, el més important alhora de preparar la nostra graellada.
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc, per fer una bona graellada, el que necessitem és llenya i una graella on posar la carn.
- Un cop estigui tot preparat, començarem per fer la carn que necessita més temps de cocció; el pollastre, el conill i ploma de porc.
- Quan estigui la carn a punt pràcticament, anem afegint les llesques de pa, que es torraran en pocs minuts.
- Tot seguit, seguim amb la carn que necessita menys temps de cocció; botifarra, cansalada, etc.
- Un cop estigui la carn cuita ja tindrem la nostra graellada de carn preparada per ser devorada pels comensals!
Maridatge
Per maridar aquesta graellada de carn, res millor que un vi potent i que representi la nostra terra; el Giral Vinyes Velles 2006 del Celler Ronadelles, intens i salvatge, elegant i complex, de color grana intens, amb aroma a fruites madures i on predomina el gust a aquests fruits amb matisos minerals, agradable, intens i persistent, serà el sabor necessari per acompanyar la carn de qualitat i fusionar-se al nostre paladar.