gelat ametlla

 

Un gelat típic de les Balears, de forma cassolana

Ingredients de la recepta:

  • 1 litre de llet
  • 250 grams d’ametlles crues pelades del Mas d’en Nogués
  • 500 grams de sucre
  • 1 pell de llimona
  • ½ canó de canyella

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc agafem una cassola i afegim la llet amb la pell de llimona i la canyella i ho deixem al foc fins que comenci a bullir.
  2. Un cop estigui bullint, ho extraiem del foc i ho colem per eliminar les restes de la pell de llimona i de la canyella i ens quedi un líquid homogeni i ho deixem refredar.
  3. Mentrestant podem batre les ametlles en una batedora elèctrica; haurien de quedar com farina i em de controlar que no facin oli.
  4. Afegim les ametlles a la llet que havíem deixat refredar i ho barregem bé fins que quedi una massa cremosa i finalment, la passem pel colador.
  5. Per acabar, ho deixem refredar al congelador o a la geladera i ja tindrem el nostre gelat d’ametlla cassolà.

 

Maridatge:

Per acompanyar aquest gelat tan característic, pensem que el Sol i Serena de Cellers d’en Guilla seria el perfecte; per aquells que us agrada acompanyar el gelats i el postres amb caves i vins, aquest seria l’ideal; amb un color groc ambre, l’aroma és elegant amb fruits secs; amb caràcter per a gaudir tranquil·lament.

sol i serena adernats