Un postre de sempreamb un sabor diferent i casolà
Ingredients de la recepta
- 750 ml de llet
- 1 cullerada d’anís en gra
- 1 branca de canyella
- Pell d’una llimona
- 8 ous
- 220 gr de sucre
- 125 ml d’oli d’oliva verge extra Coma Plana
- Caramel
Elaboració de la recepta
- Posem en un pot la llet, amb la branca de canyella, la pell de llimona i l’anís en gra.
- Quan comenci a bullir, apaguem el foc i deixem que es refredi. La llet agafarà tots els sabors.
- En un recipient posem el sucre i els ous.
- Ho batrem tot per que es barregi
- Afegim l’oli d’oliva verge extra.
- Batem bé amb les varetes, l’oli d’oliva verge extra, ha de quedar molt bé integrat.
- Afegim la llet que colem.
- Batem bé.
- Posem a la base dels motlles el caramel.
- Afegim tota la mescla als motlles
- Ho posem al forn a 170° uns 40 minuts al bany maria.
- Passats els 40 minuts, els traiem de la safata amb aigua, i deixem que es refredin.
- Ho guardem a la nevera fins al moment de servir.
Maridatge
Acompanyem aquest flam amb Sol i Serena de Cellers d’en Guilla, un vi que us aportarà molta elegància, complexitat i originalitat. És ideal per prendre com a aperitiu o bé com a copa final. També entra molt bé acompanyat de foies i formatges.