flam_oli_oliva_verge

 

Un postre de sempreamb un sabor diferent i casolà

Ingredients de la recepta

  • 750 ml de llet
  • 1 cullerada d’anís en gra
  • 1 branca de canyella
  • Pell d’una llimona
  • 8 ous
  • 220 gr de sucre
  • 125 ml d’oli d’oliva verge extra Coma Plana
  • Caramel

 

Elaboració de la recepta

  1. Posem en un pot la llet, amb la branca de canyella, la pell de llimona i l’anís en gra.
  2. Quan comenci a bullir, apaguem el foc i deixem que es refredi. La llet agafarà tots els sabors.
  3. En un recipient posem el sucre i els ous.
  4. Ho batrem tot per que es barregi
  5. Afegim l’oli d’oliva verge extra.
  6. Batem bé amb les varetes, l’oli d’oliva verge extra, ha de quedar molt bé integrat.
  7. Afegim la llet que colem.
  8. Batem bé.
  9. Posem a la base dels motlles el caramel.
  10. Afegim tota la mescla als motlles
  11. Ho posem al forn a 170° uns 40 minuts al bany maria.
  12. Passats els 40 minuts, els traiem de la safata amb aigua, i deixem que es refredin.
  13. Ho guardem a la nevera fins al moment de servir.

 

Maridatge

Acompanyem aquest flam amb Sol i Serena de Cellers d’en Guilla, un vi que us aportarà molta elegància, complexitat i originalitat. És ideal per prendre com a aperitiu o bé com a copa final. També entra molt bé acompanyat de foies i formatges.

Sol_i_Sarena_Cellers_den_Guilla1