brie fos

 

Un bon aperitiu fàcil de fer

Ingredients de la recepta

  • Melmelada de tomàquet de Cal senzill 
  • 2 kg de tomàquets de pera
  • 1,5 kg de sucre blanc
  • Conyac
  • Pots de vidre esterilitzats
  • Discos de paper parafinat
  • Formatge brie

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallem el formatge brie a trossos i col·loquem al damunt de cada tros una culleradeta de melmelada de tomàquet.
  2. Posem dins del microones el formatge amb la melmelada i, quan el formatge es comenci a fondre, ho traiem tot.

 

Si voleu fer vosaltres mateixos la melmelada de tomàquet: 

  1. Marquem la pell de cada tomàquet amb un tall en forma de creu, no gaire profund, així serà més fàcil pelar-los després.
  2. Fem bullir aigua en una cassola i hi tirem els tomàquets. Els deixem coure durant 10 segons.
  3. Traiem els tomàquets de la cassola i els posem en un bol amb aigua i glaçons.
  4. Després d’uns segons amb aigua freda, els pelem. Reservem les peles en un recipient.
  5. Per treure les llavors de cada tomàquet, els fem un tall profund amb un ganivet, els agafem d’un en un amb tota la mà i tanquem el puny, esprement-los, fins que en surtin les llavors.
  6. Llencem les llavors dels tomàquets i els posem en un bol on puguem fer servir la batedora elèctrica.
  7. Fem servir ara la batedora elèctrica per aixafar els tomàquets, però sense fer-ne puré.
  8. Triem una cassola ampla de ferro i la posem al foc. Quan sigui calenta, hi aboquem els tomàquets triturats.
  9. Afegim a la cassola el sucre blanc i ho remenem bé. Deixem coure el tomàquet amb el sucre al voltant de 45 minuts, fins que es faci la compota. No us oblideu de remenar constantment perquè no s’enganxi.
  10. Posem la melmelada dins els pots de vidre, mullem els discos de paper parafinat de conyac i col·loquem un disc a sobre de la melmelada de cada pot, en contacte directe amb el tomàquet, i tapem els pots.
  11. Posem els pots de vidre al bany maria, al voltant de 20 minuts. L’aigua ha d’arribar a la meitat de l’alçada del pot i no ha de bullir. Els recipients s’han de treure de la cassola quan l’aigua ja sigui freda per evitar que es trenquin els pots.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta recepta amb una GARNATXA 2013 de Cellers Avgvstvs Forvm, una garnatxa de la zona de Santes Creus (Aiguamúrcia), elaborada de forma subtil i criada en bóta de roure de 500 litres durant 6 mesos.

agustus forum

 

Recepta extreta de http://www.tv3.cat/cuines/recepta