anec a la taronja

 

Un àpat suggerent i deliciós

 

Podeu comprar aquest plat ja elaborat a Cal Vivet

Ingredients de la recepta

  • Un ànec, tallat a trossos regulars
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un litre de suc de taronja colat,(també pot ser de pot)
  • Dues taronges
  • Mantega, (no margarina)
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats
  • Un got de conyac
  • Una copa, de Cointreau
  • 200 grams de cebetes, tipus ” platillo “
  • Mel
  • Sucre
  • Vinagre de Mòdena
  • Brou de concentrat (de pastilla)

 

Elaboració de la recepta

  1. Començem agafant una taronja, la tallem en rodelles fines, i les posem en una safata per anar al forn, amb un paper sulfuritzat, espolsades amb sucre, a 180º, fins que són carameltzades, i les reservem.
  2. A part, posem les cebetes pelades, en una paella amb: un polsim de sal i sucre, i oli d’oliva.
  3. Quan són mig cuites, els hi afegim : un raig de mel, i una mica de conyac. Tot seguit, afegim un raig de vinagre de Mòdena, deixem que cogui a foc molt lent, fins que són caramelitzades, i les reservem.
  4. A part, en un cassó, farem la salsa de taronja: Agafem una taronja, i la pelem en compte de no agafar la part blanca de la pell, i la tallem a juliana molt petita.
  5. Seguidament, la posem en un cassó amb mantega, i quan és mig cuita, hi afegim un raig de conyac, i la copa de Cointreau. Tot seguit, afegim el suc de taronja, i el brou de concentrat, i deixem que cogui a foc ben baix, fins que tot el conjunt, és cuit.
  6. Corregim de sal i pebre, i ho reservem.
  7. En una cassola de terrissa amb oli d’oliva, sofregim l’ànec salpebrat, amb oli d’oliva, una ceba picolada, i els alls pelats aixafats.
  8. Quan l’ànec és ben sofregit, afegim la salsa de taronja que tenim reservada, que cobreixi la carn, i a foc molt lent, deixem que es cogui, fins que l’ànec és cuit.
  9. Es en aquest moment, que afegirem : les cebetes, i les rodelles de taronja caramelitzades, i deixarem que s’acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més, tot mirant que la salsa ens quedi una mica espesssa. Acte seguit, ja ho podrem trere a taula, en la mateixa cassola,

 

Maridatge

Per maridar aquest plat amb us recomenem acompanyar-ho amb un Brut Nature Reserva de Adernats Vinícula de Nulles, un cava fresc i cremós, carbònic ben integrat i bona acidesa. Amb notes de fruita blanca, codony i fruits secs.

adertnats

 

 

Recepta extreta de: http://www.receptes.cat