Benvinguts/des gourmets, avui us portem el filet de porc amb xampinyons.
Fàcil i deliciosa
Ingredients per al filet de porc
- 1 peça de filet de porc de Porc de Palou tallat a rodanxes de 1,5 – 2 cm de gruix
- 1 pot de xampinyons Caprici de Xampinyó
- 300 ml de crema de llet o llet evaporada
- 1 o 2 grans d’all laminats
- Oli d’oliva
- Pebre negre
- Sal
Elaboració de la recepta
- Preparem tots els ingredients, éinteressant que el filet de porc estigui tallat una mica gruixut, o quedarà eixut.
- Tallem també a làmines un parell de grans d’all.
- Posem la cassola o la paella a escalfar i mentrestant salem la carn per les dues bandes. L’emprebrem també.
- Tirarem la meitat de l’all a la cassola, per aromatitzar l’oli.
- Seguidament, hi anirem col·locant els trossos de carn. Ho deixarem enrossir una mica.
- De seguida que agafi una mica de color, li donarem la volta. Heu de procurar que quedi la carn crua de dins. I ho reservem.
- En el mateix oli (tireu-ne més si cal), daurem la resta dels alls. I hi abocarem els bolets. Els salarem una mica. Remeneu-los bé, que vagin agafant color, a foc mig. Empebreu-los una mica, si voleu.
- Quan el xampinyó estigui tou i hagi deixat anar tot l’aigua, hi abocarem la crema de llet.Ben remenat, rectifiquem de sal i que faci xup-xup una estona. Ho deixarem reduir durant uns 20 minuts a foc lent.
- Passat aquest temps, incorporarem a la cassola els filets de porc.
- Trinxeu una mica de julivert fresc. Afegiu-lo.
- Amb l’ajuda d’un drap per no cremar-vos, sacsegeu la cassola una mica. I deixeu-ho fer 5 minuts més.
- Deixeu reposar el plat uns minuts abans de servir.
- Bon profit!
Maridatge filet de porc
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi U d’Urpina de Vins Urpina, un vi negre que en boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies.
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2015/02/filet-de-porc-amb-xampinyons-carn-blanca.html
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!