recepta-filet-porc-xampinyons

Fàcil i deliciosa

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 peça de filet de porc de Porc de Palou tallat a rodanxes de 1,5 – 2 cm de gruix
  • 1 pot de xampinyons Caprici de Xampinyó
  • 300 ml de crema de llet o llet evaporada
  • 1 o 2 grans d’all laminats
  • Oli d’oliva
  • Pebre negre
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem tots els ingredients, éinteressant que el filet de porc estigui tallat una mica gruixut, o quedarà eixut.
  2. Tallem també a làmines un parell de grans d’all.
  3. Posem la cassola o la paella a escalfar i mentrestant salem la carn per les dues bandes. L’emprebrem també.
  4. Tirarem la meitat de l’all a la cassola, per aromatitzar l’oli.
  5. Seguidament, hi anirem col·locant els trossos de carn. Ho deixarem enrossir una mica.
  6. De seguida que agafi una mica de color, li donarem la volta. Heu de procurar que quedi la carn crua de dins. I ho reservem.
  7. En el mateix oli (tireu-ne més si cal), daurem la resta dels alls. I hi abocarem els bolets. Els salarem una mica. Remeneu-los bé, que vagin agafant color, a foc mig. Empebreu-los una mica, si voleu.
  8. Quan el xampinyó estigui tou i hagi deixat anar tot l’aigua, hi abocarem la crema de llet.Ben remenat, rectifiquem de sal i que faci xup-xup una estona. Ho deixarem reduir durant uns 20 minuts a foc lent.
  9. Passat aquest temps, incorporarem a la cassola els filets de porc.
  10. Trinxeu una mica de julivert fresc. Afegiu-lo.
  11. Amb l’ajuda d’un drap per no cremar-vos, sacsegeu la cassola una mica. I deixeu-ho fer 5 minuts més.
  12. Deixeu reposar el plat uns minuts abans de servir.
  13. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi U d’Urpina de Vins Urpina, un vi negre que en boca la sensació de menjar fruita és acusada, rebent la complexitat que va de la fruita fresca fins a notes de cafè aromàtic i espècies.

u-urpina-ampans

Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2015/02/filet-de-porc-amb-xampinyons-carn-blanca.html