recepta-gourmet-aletes-pollastre-assaonat-cafè

Una recepta molt saborosa per llepar-se els dits

 

Ingredients per a la recepta

  • 1kg d’aletes de pollastre de pastura de Planeses
  • 1 cullerada de cafè mòlt tipus exprés de Delsams
  • 1 culleradeta de paprika dolça
  • 2 cullerades de sucre rossa fosca
  • 1 ½ culleradetes de sal
  • ½ culleradeta de pebre de caiena
  • 1 cullerada d’orenga seca
  • 1 culleradeta de farigola fresca o 1/4 culleradeta de farigola seca (opcional)
  • 2 cullerades de vinagre de vi

 

Elaboració de la recepta

  1. En un tassó combina el cafè, paprika, sucre rossa, sal, pebre de caiena, orenga, farigola i el vinagre de vi fins a formar una pasta fosca i aromàtica.
  2. Aboca sobre les aletes i frega bé amb les mans fins que estiguin completament cobertes. Tapa amb paper film i refrigera mínim per una hora i un màxim de dues hores.
  3. Preescalfa el forn a 200ºC. Folra un motlle amb paper mantega o paper alumini.
  4. Col·loca les aletes en el motlle en una sola capa, i enforna per 30 minuts. Dóna’ls volta i deixa al forn 15 minuts més.
  5. Serveix immediatament al gust.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Sot Lefriec de Vins Alemany i Corrió, un vi d’aroma potent, complex, torrat, espècies dolça, roure cremósfruita madura i terrós. En boca ésric, potent i intenstanins madurs i persistent.

Sot-Lefriec

Recepta extreta de: https://www.quericavida.com/recetas/alas-de-pollo-con-sazonado-de-cafe/101acd7b-ded2-44b7-9f0e-4f1dd5808732