Benvinguts/des gourmets, avui us portem el filet de vedella del Pedraforca amb salsa de pebre.
Ingredients del filet de vedella
- Pot de boletes de pebre verd
- 2 filets de Vedella ecològica del Pedraforca (també pot ser entrecots o bistecs)
- 100 ml. De crema de llet
- 2 cullerades de mantega
- Mostassa de Dijon
- Sal i pebre
Preparació
- Per preparar aquest entrecot tan típic a les cartes dels restaurants, el que hem de fer és salpebrar la carn de vedella del Pedraforca que haguem elegit (filet, entrecot o bistec). Després agafem una bona quantitat (no tota) de boletes de pebre verd i les aixafem en un morter. Reservem aquesta pasta per després.
- En una paella ben calenta posem la mantega perquè es desfaci a foc lent. Quan ja estigui desfeta, hi posem la carn i pugem el foc a alt. Atenció, no hem de deixar que la mantega es cremi (afecta al gust posterior). Coem la carn segons el gust de cadascú i la reservem apart.
- En la mateixa paella aboquem la pasta de pebre verd del morter, la resta de mantega, dues cullerades de mostassa Dijon, la crema de llet i una mica de sal. Abaixem una mica el foc i deixem que la salsa es vagi fent.
- De la carn reservada, hem de tenir cura que deixa un suquet. Canviem la carn de plat per evitar el suquet. Finalment, en un plat separat, aboquem la salsa verda al filet i posem la resta de boletes de pebre verd senceres per sobre. Bon profit i es recomana menjar aquest plat acabat de fer perquè la carn no es posi dura!
Maridatge pel filet de vedella
Un bon vi merlot és una excel·lent opció per maridar carns vermelles com el filet de vedella. En el nostra cas, ho acompanyarem amb el vi negre de Vinyes de l’Albà que malgrat la seva corpulència és agradable al paladar i deixa un regust a pruna molt bo.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!