fideus-musclos-pebrot-oli

 

Un plat de color i sabor mediterrani

Ingredients per a la recepta

  • 200 g de fideus
  • 8 musclos de J. Prats Muscleres
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1 branqueta julivert
  • 2 cullerades d’oli d’oliva L’Estrabada d’Agromaials
  • 1 tomàquet madur
  • 1/2 pebrot vermell i verd de La Masia
  • 4 brins de safrà
  • 1 fulla de llorer
  • 400 ml d’aigua
  • Sal
  • una pastilla de brou concentrat
  • 1/2 culleradeta de colorant alimentari

 

Elaboració de la recepta

  1. Escalfar l’oli i posar a ofegar la ceba finament picada, el gra d’all i els pebrots vermell i verd tallats a la juliana.
  2. Afegim ara el julivert picat i el tomàquet ratllat.
  3. Netejar bé els musclos i posar a obrir en un pot tapat amb una mica d’aigua i una fulla de llorer fins que s’obrin.
  4. Netejar de les closques i barbes i reservar.
  5. Posar a bullir l’aigua, dissoldre la pastilla de brou de peix i afegir-hi el colorant.
  6. Sofregir els fideus i afegir el safrà de pèl.
  7. Cobrir el brou, posar a punt de sal i coure els fideus durant 10 minuts.
  8. Afegir els musclos cuits i el brou dels musclos coure un parell de minuts més.
  9. Llegir els temps que ens dóna el fabricant de la pasta, el fideu és millor que ens quedi “al dente”.
  10. Aquests fideus també es poden servir amb salsa allioli a part.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Muscat del Celler Miquel Roca, un vi blanc elaborat 100% amb la varietat Muscat d’Alexandria, de color groc palla net i brillant. Amb intens aroma floral, principalment rosa, i fruita blanca (préssec). També trobem aromes a raïm típics de la varietat. En boca és suau, i fresc gràcies a una bona acidesa però no excessivament marcada. Apareixen notes de pinya. Untuós i amb un post-gust llarg..

brocat-muscat-roca

Recepta extreta de: