Un plat de color i sabor mediterrani
Ingredients per a la recepta
- 200 g de fideus
- 8 musclos de J. Prats Muscleres
- 1 ceba
- 1 all
- 1 branqueta julivert
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra de Molí del Pau
- 1 tomàquet madur
- 1/2 pebrot vermell i verd de La Masia
- 4 brins de safrà
- 1 fulla de llorer
- 400 ml d’aigua
- Sal
- una pastilla de brou concentrat
- 1/2 culleradeta de colorant alimentari
Elaboració de la recepta
- Escalfar l’oli i posar a ofegar la ceba finament picada, el gra d’all i els pebrots vermell i verd tallats a la juliana.
- Afegim ara el julivert picat i el tomàquet ratllat.
- Netejar bé els musclos i posar a obrir en un pot tapat amb una mica d’aigua i una fulla de llorer fins que s’obrin.
- Netejar de les closques i barbes i reservar.
- Posar a bullir l’aigua, dissoldre la pastilla de brou de peix i afegir-hi el colorant.
- Sofregir els fideus i afegir el safrà de pèl.
- Cobrir el brou, posar a punt de sal i coure els fideus durant 10 minuts.
- Afegir els musclos cuits i el brou dels musclos coure un parell de minuts més.
- Llegir els temps que ens dóna el fabricant de la pasta, el fideu és millor que ens quedi “al dente”.
- Aquests fideus també es poden servir amb salsa allioli a part.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Brocat Muscat del Celler Miquel Roca, un vi blanc elaborat 100% amb la varietat Muscat d’Alexandria, de color groc palla net i brillant. Amb intens aroma floral, principalment rosa, i fruita blanca (préssec). També trobem aromes a raïm típics de la varietat. En boca és suau, i fresc gràcies a una bona acidesa però no excessivament marcada. Apareixen notes de pinya. Untuós i amb un post-gust llarg.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!