Un plat molt cruixent!
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 8 fulles de pasta filo
- 8 rodanxes de formatge de cabra en rulo petit de la Formatgeria Laura
- 1 ceba mitjana
- Melmelada de taronja ecològica d’HORTUS APRODISCAe
- Oli d’oliva verge extra
Per a la guarnició:
- 1 Patata gran cuita
- 50 ml de nata
- Formatge ratllat
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre
- Sal
Elaboració de la recepta
- Posem a coure en una paella, a foc lent, amb dues cullerades d’oli d’oliva la ceba tallada en juliana fina. Remenem de tant en tant fins que vegem la ceba amb un lleuger color daurat.
- En aquest moment afegim a la paella dues cullerades de melmelada de taronja ecològica. Barregem fins que s’integrin ben tots dos ingredients i deixem que es facin un parell de minuts més a foc lent. Apaguem i retirem la paella del foc.
- Mentre preparem la guarnició triturant una patata cuita en un bol. Afegim el formatge ratllat, la nata i una mica d’oli. Salpebrem i barregem fins a obtenir una pasta homogènia i sense grumolls. Reservem.
- Estirem una fulla de pasta i col·loquem en una cantonada una rodanxa de formatge de cabra en rulo petit.
- Amb una cullereta de cafè agafem una mica de la ceba i melmelada de taronja ecològica i l’hi col·loquem damunt del formatge.
- Enrotllem el formatge amb la pasta d’una forma regular. Emplenem la resta de les fulles seguint els passos anteriors.
- Fregim en una paella, a foc mitjà amb oli d’oliva verge extra.
- Quan tinguem el cruixent de formatge de cabra amb melmelada de taronja ecològica daurat per tots els costats, traiem sobre paper absorbent.
- Servim sobre el puré de patata i formatge, que fan de guarnició al cruixent de formatge.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Flor de Llúpol de La Vella Caravana, una cervesa artesana d’estil American Pale Ale, de color daurat, el llúpol s’expressa amb tota amplitud. Refrescant i amb un toc herbal amarg.
Recepta extreta de: http://hortusaprodiscae.org/cruixents-de-formatge-de-cabra-amb-melmelada-de-taronja-eco/