Falda de poltre de muntanya de l’Eva

 

Un maridatge que ens portarà al cel

Ingredients de la recepta

  • 1 Peça de falda de Mas la Illa
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva
  • Pebrot verd
  • Arròs blanc
  • Chutney de ceba confitada  Can Bech

 

Elaboració de la recepta

  1. Tallem la falda en porcions regulars de mida grossa ja que cal tenir en compte que durant el procés de cocció, perdrà aproximadament el 30% del seu volum per la pèrdua d’aigua.
  2. Salpebrem cada tall per les dues cares i l’introduïu en una bossa de buit apta per a cocció i la tanquem.
  3. Ho posem al foc entre 24-26 hores a 70º.
  4. Una vegada acabada la cocció, ho traiem de la bossa i ho netejem bé , traient les capes més dures i el greix restant. La carn ha de quedar ben neta.
  5. En una paella ben calenta amb un raig d’oli d’oliva daurem la carn per les dues cares fins a donar-li un punt cruixent. Ho amanim tot amb un punt de sal.
  6. Servirem la falda de poltre de muntanya acompanyada d’arròs blanc barrejat amb una poma tallada a daus. Sobre l’arròs posem una gota grossa de salsa de pebrot verd confitat i un pebrot verd confitat sencer.

 

Maridatge

Acompanyarem aquest plat amb un SotLefric de Alemany i Corrió, un vi que guarda l’essència del seu celler i la del Penedès robust i menys conegut, l’essència de la llarga criança, la complexitat i els matisos; del caràcter sincer de les seves vinyes amb les que ha estat elaborat.

 

SotLefriec

 

Recepta extreta de http://www.productesdelripolles.com