Ous

 

Un plat tradicional molt fàcil de fer

Ingredients de la recepta

  • 4 ous
  • 400 g de faves tendres
  • 100 g d’alls tendres
  • 100 g de moixernons
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra Mon Ermitage

 

Elaboració de la recepta

  1. Fregim les faves i els bolets en una paella amb oli calent.
  2. Un cop fregits hi afegim els alls tendres tallats per la meitat.
  3. No hi tirarem sal fins al final així evitarem que els bolets facin aigua.
  4. Mentrestant, fem un ou ferrat en una paella fonda amb oli bullent.
  5. Posem els quatre ous en un plat i els trenquem amb l’ajuda d’una forquilla i ganivet.
  6. Emplatem el saltat i per sobre hi tirem els ous ferrats trencats.

 

Maridatge

Acompanyarem el plat amb un cava Brut Nature de Mussons, elaborat amb les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada i criança de 20 mesos. Es un producte fresc, sedós i elegant de llarg postgust. Destaca per la seva aroma fresca amb notes cítriques, intenses i alegres amb fruita madura , herba fresca i fons de llevat.

 

Mussons

 

Recepta extreta de http://www.ccma.cat/