Mitjana xai amb melmelada fruita

 

Un tros de carn amb sabor molt dolç

Ingredients de la recepta (Per a quatre persones)

  • 1,800/2kg de mitjana de xai BonXai 
  • 2 patates grosses
  • 40 g de melmelada de fruits vermells baixa en sucre.
  • 10 g d’herbes aromàtiques seques ( farigola, romaní, lavanda, llorer)
  • 6/8 grans d’all
  • 8 g de sal i pebre negre
  • 1 cl oli d’oliva verge
  • 4 cl d’aigua
  • 20 g de pinyons torrats

 

Podeu acompanyar el plat amb una melmelada especial per maridar carns sabor Ceba de Fruita Blanch

 

Elaboració de la recepta

  1. Començarem pelant i tallant les patates a rodanxes gruixudes, d’un centímetre, repartiu-les bé en una plata de forn, amaniu-les amb oli i sal, poseu-hi al damunt les herbes aromàtiques i, al costat, els alls sencers i amb pell.
  2. A continuació, salpebreu la mitjana de xai, col•loqueu-la damunt les patates, pinteu-la amb la meitat de la melmelada i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, a 180 graus durant 45 minuts.
  3. A mitja cocció, doneu la volta a la carn i continueu la cocció.
  4. Mentrestant, poseu l’altra meitat de la melmelada en un bol, afegiu-hi l’aigua i dissoleu-la bé.
  5. Quan la carn estigui enrossida, retireu-la del forn i talleu la peça en quatre trossos.
  6. I ja per acabar, emplateu un parell de patates al fons d’un plat fondo, afegiu-hi un gra d’all cuit, salseu-ho tot amb el suc de la cocció, prèviament colat, poseu-hi al damunt el xai tallat i guarniu el plat amb uns quants pinyons i unes branquetes d’herbes aromàtiques.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Xabec 2011 del Celler Malondro, un vi negre ideal per tot tipus de carns. Es caracteritza per tenir un color carmesí brillant, amb rivet clar. Té una aroma floral, i a cirera amb un toc de canyella.A més a més en boca és agradable, recordant els fruits vermells, amb notes de maduixa i cirera madura de cos equilibrat i molt fresc amb un toc de misteri fosc al final.

xabec 2011

 

Recepta extreta de http://www.tv3.cat/