Benvinguts/des gourmets, avui us portem l’estofat de xai amb patates.
Un plat exquisit amb els sabors autèntics del Pla del Estany
Recepta extreta de Carns Trias
Imatge extreta de: http://www.mytaste.cat/
Ingredients de l’estofat de xai;
- 1,5 kg de carn de xai ‘Bonxai’ per estofar (pit, coll, cua…)
- 1 kg de patates (del tipus del bufet o kennebec)
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 300 g de tomàquets madurs
- 1/2 got d’anís
- 1/2 got de brandi
- Un polsim de pebre vermell dolç
- 1 fulla de llorer
- Oli
- Sal i pebre
- Aigua per cobrir les patates
- Tòfona negra del Solsonès
Elaboració;
- Començarem posant sal i pebre al xai ”Bonxai” tallat a trossos petits.
- Ho fregirem en una cassola amb una mica d’oli i una fulla de llorer.
- Quan observem que comença a estar daurat, afegim la ceba tallada a daus, el pebrot tallat a trossos i ho remenem.
- Seguidament ho deixem coure un parell de minuts.
- Hi afegim el tomàquet tallat a quarts i ho deixem coure 10 minuts.
- Mentre esperem podem anar pelant les patates, les tallem a trossos i les posem amb remull.
- Tornem a la cassola on hi tenim el xai, i a continuació hi afegirem una mica de tòfona ratllada, el pebre vermell, anís i el brandi. Una vegada que hem afegit tot això, ho deixarem coure fins que el alcohol s’evapori.
- El següent pas serà cobrir-ho tot amb aigua, hi afegirem les patates i ho deixarem coure tot durant 20 minuts a foc mitja.
- Finalment emplatem el xai amb les patates i ho salsem amb el suc de la cocció.
Maridatge de l’estofat de xai
Per acompanyar aquest plat des de El Gourmet Català us recomanem el vi Priorat de Dotzevins; un vi intens, molt ric en Garnatxa negre i elaborat amb raïm característic de la denominació d’origen. Segur que us agradarà la combinació amb aquest plat.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!