Un plat d’estiu que val per tot l’any
Ingredients per a la recepta
- Espirals bullides al gust en quantitat per a un comensal
- Un pot de ceps deshidratats
- unes puntetes seques de bon pernil
- un parell de rodanxes d’albergínia
- un parell de grans d’all
- una mica de porro
- ceba ben picadeta
- un tomàquet madur pelat i ratllat
- un tomàquet sec en oli d’oliva
- sal i sucre al gust
- vi blanc
- oli d’oliva
Elaboració de la recepta
- Primer que res posarem a coure la pasta com normalment ho fem.
- Mentre anem pelant i fent l’albergínia a quadrets per remullar-la en aigua i sal per desamargar i aprofitant el temps comencem amb el saltat.
- Per això posarem al fons d’un calder un bon raig d’oli d’oliva i escalfem per ofegar les verdures ben picades (all ceba porro) i quan aquest mitjà escalfat afegim el pernil per treure-li el gust al costat del tomàquet sec.
- Després d’un parell de minuts ofegant afegim els bolets i l’albergínia escorreguda i quan aquesta comenci a canviar de color afegim el tomàquet ratllat. En aquest punt ja pots temperar el punt de sal i l’acidesa del tomàquet amb sucre i un raig de vi blanc i es deixa reduir i cuinar el tomàquet.
- A hores d’ara ha d’estar la pasta ja cuinada i per tant pots afegir-lo al saltat. Deixar cuinar a foc mitjà-baix uns minuts més perquè la pasta s’impregni dels sabors.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Extra Brut Rose de Celler Vell, un cava de color rosat brillant, de bombolla fina i constant, d’aroma floral intens, amb records persistents de criança. De sabor molt afruitat. amb un fresc toc àcid.