canelons-anec-foie

Uns canelons diferents i sublims

Recepta que podeu gaudir al Restaurant Can Tomàs.

 

Ingredients per a la recepta

Per els canelons de confit d’ànec:

  • 4 Unitats de pasta filo per canelons ( 2 canelons per persona )
  • 1 Cuixa amb el sobrecuix d’ànec comprat confitat amb el greix
  • 2 escalunyes
  • 50 cc de crema de llet
  • Oli d’oliva

 

Per a la beixamel de foie:

  • 1 ceba
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina refinada
  • 300 cl de llet sencera
  • 1 g de nou moscada ratllada
  • sal
  • pebre blanc
  • 50g de foie micuit
  • 30 g de formatge parmesà ratllat

 

Elaboració de la recepta

Per fer els canelons de confit d’ànec:

  1. En un cassó amb una mica de greix d’ànec sofregim les escalunyes picades.
  2. Quan estiguin dauradetes i afegim la cuixa amb el sobrecuix d’ànec prèviament esmicolat i la crema de llet.
  3. Ho deixem sofregir durant uns 5 minuts.
  4. Després, ho posem en un bol i ho triturem amb el túrmix, uns 2 minuts.
  5. Enrotllem la pasta filo amb el sofregit d’ànec i ho emboliquem fent els canelons
  6. Reservem els canelons.

 

Per fer la beixamel de foie :

  1. Posem part de la mantega en una cassola de fons antiadherent.
  2. Sofregim la ceba fins que sigui ben rossa.
  3. Afegim la resta de la mantega i quan s’hagi desfet, la farina. Deixem que es cogui fins que no faci olor de farina i sigui rossa.
  4. Posem la llet en un cassó i la bullim amb la nou moscada, el pebre blanc i el foie micuit.
  5. Després, l’afegim en un cassó i ho remenem amb una espàtula.
  6. Finalment, ho deixem coure tot fins que la beixamel es desenganxi de les parets del cassó. En total són uns 30 minuts.

 

Per acabar:

  1. Agafem els canelons que havíem reservat i els anem posant en una font de forn lleugerament amb greix de l’ànec confitat (així no s’enganxaran). Posem a sobre la beixamel i el formatge. El temps de forn ja pre-escalfat a 200 graus és d’uns 10 minuts. Gratinem el formatge.
  2. Emplatem 2 canelons trets del forn per persona i hi ratllem una mica de parmesà per sobre.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Negre de Can Bonastre, un vi de color vermell granat, d’intensitat mitjana, amb tocs de lleu ataronjat. En nas d’intensitat mitjana-alta, concentrat, franc. Abundant fruita vermella del tipus gerds i mores, sobre fons de regalèssia i records xocolata de pastisseria, cafè i moca. En boca és d’entrada fresca i fàcil. Tanins amables i madurs d’intensitat mitjana, refrescats per la seva equilibrada acidesa, que el converteix en un vi fresc. Permanència llarga, amb clars records llaminers de fruitar vermella madura.

erumir-negre

Recepta extreta de: http://www.receptes.cat/recepta7216/canelons_cruixents_de_confit_danec_amb_beixamel_de_foie_i_parmesa

Imatge extreta de: http://www.monchos.com/assets/uploads/CANELONES-CRUJIENTES-DE-PATO-SALSA-DE-FOIE-Y-CAF1-1000×450.jpg