pastis-fred-cafe-nata

 

Un pastís perfecte per acabar qualsevol àpat

 

Ingredients per a la recepta (per a un motlle de 22cm)

 

Per a la base:

  • 130gr de galetes fullades
  • 75gr de mantega lleugera
  • 1 tassa de cafè de Cafès Gener

 

Per a la crema de cafè:

  • 200 g de formatge d’untar (tipus philadelphia)
  • 200ml de nata 35% matèria grassa
  • 170gr de sucre
  • 2 cullerades rases de cafè soluble de Cafès Gener
  • 2 cullerades de licor crema, o licor cafè (com més us agradi)
  • 3 fulles de gelatina (uns 6gr)
  • 3 cullerades de llet de Mas Eusebi

 

Per a la crema de nata:

  • 200 g de formatge d’untar
  • 200ml de nata 35% matèria grassa
  • 90 gr de sucre
  • 3 fulles de gelatina (uns 6gr)
  • 5 cullerades de llet de Mas Eusebi

 

Per a la decoració:

  • Cacau pur per empolvorar per sobre

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer serà introduir al congelador el recipient on batrem la nata perquè estigui ben fred.
  2. Obrim el motlle i col·loquem el cèrcol (sense la base) al plat on anem a presentar el pastís.
  3. Triturem les galetes o bé amb un robot de cuina o introduint-les dins d’una bossa de plàstic a la qual li passarem el corró per sobre.
  4. Les aboquem en un bol i li afegim la culleradeta de cafè, barregem una mica.
  5. Desfem la mantega i l’afegim a les galetes, remenem i tot seguit col·loquem la barreja dins el motlle formant la base, pressionem una mica amb el dors de la cullera perquè ens quedi compacta
  6. Posem a hidratar les fulles de gelatina en aigua freda durant 10 min aprox, mentre preparem els altres ingredients.
  7. Tirem en un bol gran mig litre de nata per muntar molt freda. Recorda que ha de tenir un mínim del 35% en matèria grassa (MG) i si vols saber per què llegeix al final de la recepta.
  8. Agafa una batedora de braç i comença a batre a baixa velocitat. A mesura que la nata vagi espessint augmenta la velocitat de la batedora.
  9. Quan la nata aquest gairebé muntada afegeix 3 o 4 cullerades de sucre glass poc a poc i continua batent fins que la nata estigui totalment muntada. Deixem reposar a la nevera.
  10. En un bol barregem amb les varetes elèctriques, el formatge, el sucre, i les dues cullerades de cafè soluble fins que ens quedi una crema suau i el cafè estigui completament dissolt. Afegim el licor.
  11. Posem a escalfar en un cassó les tres cullerades de llet. Quan estigui calent li incorporem les fulles de gelatina escorregudes, barregem bé, deixem que es temperi una mica i la afegim a poc a poc, remenant a la crema de cafè.
  12. Incorporem la nata muntada amb unes varetes manuals i amb moviments envoltants.
  13. Aboquem la barreja dins el motlle i ho deixem reposar a la nevera aprox 1 hora i mitja perquè qualli una mica abans d’afegir la següent capa.
  14. Quan veiem que ja ha quallat procedirem amb la crema de nata.
  15. El procediment ve sent pràcticament el mateix que fem servir per elaborar la crema de cafè.
  16. Posem a hidratar les fulles de gelatina en aigua freda durant 10 min. Vam muntar la nata en el recipient que prèviament vam posar a refredar. Un cop muntada reservem a la nevera.
  17. Barregem amb les varetes elèctriques el formatge amb el sucre, fins que ens quedi una crema suau. Posem a escalfar les tres cullerades de llet. Quan estigui calent li incorporem les fulles de gelatina escorregudes, deixem que es temperi una mica i la afegim a la barreja de formatge.
  18. Incorporem la nata muntada amb unes varetes manuals i amb moviments envoltants.
  19. Un cop preparada la crema de nata. Retirem el motlle de la nevera, i amb l’ajuda d’una cullera l’anem abocant a poc a poc sobre de la de crema de cafè. Introduïm de nou el motlle a la nevera durant unes 3-4 hores perquè agafi consistència. Millor encara si la deixem d’un dia per l’altre.
  20. Per desemmotllar-la, primer passem un ganivet per la vora interior del cèrcol i el retirem. Després la empolvorem amb el cacau per sobre.
  21. Per a la decoració empri dos cercles que vaig fer amb paper d’enfornar, un petit per al centre i un més gran per la vora. Podeu utilitzar el disseny que més us agradi. Un cop escampat el cacau retirem el paper amb cura.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Moscatell del Montseny de Fruit-i-med.

moscatell-montseny

Recepta extreta de: https://unapinceladaenlacocina.blogspot.com.es/2013/09/tarta-fresca-de-cafe-y-nata-tipo.html