Alemany i Corrio és un projecte, molt més que un celler, que s’ha convertit en un referent de la D.O del Penedès. Els enòlegs Irene Alemany i en Laurent Corrio, parella professional i també sentimental, tenen molt clar quin és el seu objectiu. Una manera d’entendre la viticultura molt personal i “amb una premisa innegociable: màxima fidelitat al terroir.” des de l’any 1999.
La parella fa deu anys van plantar una parcel·la de tinta amarela, una varietat portuguesa/gallega sense cap precedent conegut al Penedès. Ara acaba de sortir al mercat Cal Ganso, un negre 2021 que aprofita la tinta amarela per completar un cupatge, al 50 per cent, amb la carinyena autòctona.
“Una explosió aromàtica”
El resultat d’aquest cupatge, a més una acurada criança en dipòsit, amb un toc de bota de roure francès, és un vi molt equilibrat i amb cos que, segons el sommelier del restaurant barceloní Via Véneto José Martínez, present durant la presentació del vi en aquest restaurant de Barcelona, “és una explosió aromàtica, amb fruita i uns tanins madurs, a més d’una molt bona acidesa que li permetrà una llarga vida. Estem davant d’un vi de garatge que és una obra d’art“. Al que va afegir l’escriptora i amant del vi Empar Moliner, “autenticitat en la recerca de la bellesa“.
La determinació ha portat aquesta parella a conrear la varietat tinta amarela i estar-se més de 10 anys experimentant amb ella abans de comercialitzar-la. Enguany, per primer com la comercialitzen, és la de la collita 2021 i aquesta tinta amarela fa tàndem amb la carinyena per oferir-nos com a resultat el nou vi.
Per als amants dels coneixements tècnics del vi, Cal Ganso és un vi negre fet amb un cupatge de 50% de tinta amarela i 50% carinyena que ha fermentat en dipòsits d’acer inoxidable amb llevats indígenes i ha experimentat una fermentació malolàctica en botes velles de roure francès.
Un excel·lent negre aromàtic i madur, amb bona capacitat d’envelliment a considerar per als àpats més saborosos i conscients.