arros-fred-gambetes

Una recepta que faràs aquest estiu

La podeu fer amb productes que trobareu a Ebrecultius.

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 3 tasses de l’arròs que vulguis de Lo Nostre Arròs
  • 200 gr de gambetes pelades congelades
  • 100 gr de barretes de cranc congelades
  • oli, sal, pebre, herbes aromàtiques
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • un raget d’oli d’alfàbrega
  • 1 o 2 tomàquets per amanir

 

Per l’oli d’alfàbrega

  • Un grapat gros de fulles d’alfàbrega
  • Un grapat gros de juliverd
  • Oli verge d’oliva

 

Elaboració de la recepta

  1. Bullim l’arròs en aigua amb sal uns 12 minuts. Si no és basmati el temps normal son 15 minuts.
  2. Quan és cuit el posem en un colador i el refresquem amb un bon raig d’aigua freda perquè no ens quedi enganxat.
  3. L’amanim amb sal, pebre, salsa de soja i una punteta d’herbes aromàtiques.
  4. Mentrestant fregim les gambetes, ja descongelades, en una mica d’oli ben calent. Un cop cuites en reservem 3 per persona que ens serviran per adornar.
  5. Tallem les barretes de cranc en trocets petits.
  6. Amb l’ajuda d’un aro d’acer o bé una tassa que farem servir com una flamera, posem una primera capa d’arròs
  7. A mitja alçada hi posem una capa de gambes i cranc talladet.
  8. Una altra capa d’arròs.
  9. A sobre de tot hi posem les tres gambetes.
  10. Adornem amb una mica d’oli d’alfàbrega
  11. Acompanyem el plat amb el tomàquet tallat a taquets i amanit amb oli i sal

 

Per preparar l’oli d’alfàbrega

  1. Escaldem en aigua bullent per un moment les fulles de juliverd i d’alfàbrega i parem la cocció passant-les a un pot amb aigua freda.
  2. Les escorrem bé.
  3. Juntem les herbes i l’oli i hi passem el minipimer.
  4. Ha de quedar bastant fi perquè no se’ns tapi el forat del setrill.
  5. “Agiteu-ho abans de fer-ne ús”.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Marisma de Lo Nostre Arròs, una cervesa d’arròs artesana d’entrada agradable i refrescant, suau i dolça, amb una bombolla fina. Pas en boca lleuger amb el record del safrà. Final de boca lleuger per la poca presència de llúpols naturals en flor.

cervesa-marisma

Recepta extreta de: http://tots-a-taula.blogspot.com.es/2012/07/arros-fred-amb-gambetes.html