Benvinguts/des gourmets, avui us portem l’arròs fred amb gambetes.
Una recepta que faràs aquest estiu
La podeu fer amb productes que trobareu a Ebrecultius.
Ingredients per a l’arròs fred amb gambetes (4 persones)
- 3 tasses de l’arròs que vulguis de Lo Nostre Arròs
- 200 gr de gambetes pelades congelades
- 100 gr de barretes de cranc congelades
- oli, sal, pebre, herbes aromàtiques
- 1 cullerada de salsa de soja
- un raget d’oli d’alfàbrega
- 1 o 2 tomàquets per amanir
Per l’oli d’alfàbrega
- Un grapat gros de fulles d’alfàbrega
- Un grapat gros de juliverd
- Oli verge d’oliva
Elaboració de la recepta
- Bullim l’arròs en aigua amb sal uns 12 minuts. Si no és basmati el temps normal son 15 minuts.
- Quan és cuit el posem en un colador i el refresquem amb un bon raig d’aigua freda perquè no ens quedi enganxat.
- L’amanim amb sal, pebre, salsa de soja i una punteta d’herbes aromàtiques.
- Mentrestant fregim les gambetes, ja descongelades, en una mica d’oli ben calent. Un cop cuites en reservem 3 per persona que ens serviran per adornar.
- Tallem les barretes de cranc en trocets petits.
- Amb l’ajuda d’un aro d’acer o bé una tassa que farem servir com una flamera, posem una primera capa d’arròs
- A mitja alçada hi posem una capa de gambes i cranc talladet.
- Una altra capa d’arròs.
- A sobre de tot hi posem les tres gambetes.
- Adornem amb una mica d’oli d’alfàbrega
- Acompanyem el plat amb el tomàquet tallat a taquets i amanit amb oli i sal
Per preparar l’oli d’alfàbrega
- Escaldem en aigua bullent per un moment les fulles de juliverd i d’alfàbrega i parem la cocció passant-les a un pot amb aigua freda.
- Les escorrem bé.
- Juntem les herbes i l’oli i hi passem el minipimer.
- Ha de quedar bastant fi perquè no se’ns tapi el forat del setrill.
- “Agiteu-ho abans de fer-ne ús”.
Maridatge per l’arròs fred amb gambetes
Podeu acompanyar aquest plat amb un Creveta Negre de CELLER LA BOTERA
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!