Un pastís estètic i deliciós
Ingredients per a la recepta
Pel pastís:
- 8 cullerades soperes de farina de flocs de civada (flocs molts)
- Crema de pastanaga ecològica d’Hortus Aprodiscae
- 2 clares d’ou
- 1 cullerada sopera de mel
- 1 cullerada sopera de ratlladura de coco
Per a la crema:
- 300 ml de llet descremada
- 2 rovells d’ou
- 150 g de formatge tipus Philadelphia (o formatge doble crema)
- Mel al gust
Elaboració de la recepta
- Batre les clares d’ou amb una mica de sal, fins que quedi una espuma elàstica. Barrejar la farina, el coco, la crema de pastanaga eco Hortus i la mel. Introduïm curosament la massa amb les clares batent cap amunt. Abocar la massa sobre paper de pergamí amb una alçada d’un centímetre.
- Cuinar al forn a 200º durant 15 minuts, després quan es refredi el tallarem.
Per a la crema:
- Posar a escalfar la llet amb els rovells d’ou a foc lent, removent de tant en tant fins a que bulli. Retirar del foc, afegir la mel i batre fins que estigui suau. Després de que es refredi completament, afegirem el formatge i batrem de nou.
- Ara ja es pot afegir la crema sobre les peces tallades del pastís, decorar i posar a la nevera una nit.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Teresa Mata i Garriga Brut Nature de Cava Rosell Gallart/Celler Cal Serrador un cava de color groc pallós, amb tocs daurats. D’aroma intens, madur i molt fi. En boca és sec, cremós, lleugerament amargós (ametlla, fines herbes), amb un final refrescant a llima.
Recepta extreta de: http://hortusaprodiscae.org/pastis-amb-crema-de-pastanaga-eco-hortus-i-formatge/