L’escalivada al forn és un plat típic de qualsevol restaurant de Catalunya. De ben segur que algun cop has sentit la següent afirmació: “Ostres, aquell restaurant és famós per la seva escalivada. Està boníssima!”. Doncs bé, avui al Gourmet Català us presentem el secret que s’amaga darrere d’aquesta recepta.
Ingredients
- Albergínies
- Pebrots vermells grans
- Oli d’oliva verge extra
- Sal

Elaboració de l’escalivada al forn
- Untem bé els pebrots i les albergínies amb oli, i els col·loquem en una safata dins del forn preescalfat a uns 180 °C perquè es coguin. A mitjana cocció, uns 20 / 25 minuts els hi donem la volta.
- Triguen uns 50 minuts aproximadament depenent de la mida de les peces.
- Deixem que es refredin dintre del forn, per poder-los pelar amb més facilitat
- Per presentar el plat els tallem en tires i els amanim amb oli d’oliva i sal.
- Ja tenim feta l’escalivada amb tota la seva esplendor
Font: La Gàl·lia Catalana