L’escalivada al forn és un plat típic de qualsevol restaurant de Catalunya. De ben segur que algun cop has sentit la següent afirmació: “Ostres, aquell restaurant és famós per la seva escalivada. Està boníssima!”.
Un dels ingredients que porta és l’albergínia i el pebrot vermell que són unes grans fonts de vitamines C, K i B6. A més, aquestes hortalisses són també una important font de minerals com potassi, fòsfor, calci i magnesi, així com d’una gran quantitat de fibra.
Després d’aquesta informació, avui al Gourmet Català us presentem el secret que s’amaga darrere d’aquesta recepta.
Ingredients
- Albergínies
- Pebrots vermells grans
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Elaboració de l’escalivada al forn
- Untem bé els pebrots i les albergínies amb oli, i els col·loquem en una safata dins del forn preescalfat a uns 180 °C perquè es coguin. A mitjana cocció, uns 20 / 25 minuts els hi donem la volta.
- Triguen uns 50 minuts aproximadament depenent de la mida de les peces.
- Deixem que es refredin dintre del forn, per poder-los pelar amb més facilitat
- Per presentar el plat els tallem en tires i els amanim amb oli d’oliva i sal.
- Ja tenim feta l’escalivada amb tota la seva esplendor
Font: La Gàl·lia Catalana
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!