cuixes-pollastre-farcides

Una recepta irresistible per sucar-hi pa

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 cuixes de pollastre desossades de Carns Trias
  • 1 ceba mitjana
  • Panses i pinyons
  • Formatge Brie
  • Vi blanc
  • Sal i pebre
  • Fil de lligar

 

Elaboració de la recepta

  1. Salpebrem les cuixes i les estenem sobre un plat.
  2. En el centre de les cuixes hi col·loquem un grapat de panses i pinyons i a sobre, un tall de formatge brie.
  3. Enrotllem la cuixa que quedi ben tancada i ho lliguem amb el fil perquè no s’obri durant la cocció.
  4. Escalfem un raig d’oli generós en una cassola i hi enrossim les cuixes.
  5. Quan ja hagin agafat color les traiem i reservem, i en el mateix oli hi enrossim la ceba que haurem tallat en juliana.
  6. Amb la ceba ja enrossida, hi tornem a col·locar les cuixes, ho banyem amb el vi blanc i ho deixem coure durant mitja horeta, girant les cuixes al cap d’un quart d’hora de cocció.
  7. Aquest plat és millor preparar-lo el dia abans o amb unes hores d’antelació perquè al reposar, la carn té més gust.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Brut de Verdú 2013 del Celler Cercavins, un vi escumós de color groc palla pàl·lid i llimonat, de reflexos verdosos, rosari de bombolla fina amb despreniment lent, constant i persistent i àmplia corona. Les aromes són franques, amb record fruitat i vegetal del vi base(flor de rosa, préssec, litxi, poma verda palla seca) , fines notes de criança sobre llevat, on apareixen notes de pa i fruits secs torrats. De pas en boca sedós, el carbònic integrat es fon a la boca, d’acidesa mitja, notes de fruits cítrics (pomelo, llima), floral i tons terrosos-calcaris, de final en paladar llarg i caràcter greixós.

brut-verdu-celler-cercavins
Recepta extreta de: http://www.carnstrias.com/cuixetes-de-pollastre-farcides/