Benvolguts/des gourmets, avui us portem unes postres per a llepar-se els dits, l’arròs amb llet i canyella
Unes postres tradicionals que no fallen mai
Ingredients per a l’arròs amb llet i canyella
- 200 gr. d’arròs
- 1 l. de llet fresca
- 125 gr. de sucre
- Un pal de canyella en branca
- Un tros de pell de llimona
- Canyella en pols
Elaboració de la recepta
- En un pot posarem el litre de llet amb el pal de canyella i la pell de llimona.
- Deixem a foc mitjà fins que comenci a bullir, llavors tirarem l’arròs.
- Seguit tirarem el sucre i anirem remenant i ho deixarem fins que estigui l’arròs, uns 15-18 minuts, segons com us agradi, pensar que mentre està calenta se segueix coent.
- El repartirem en motlles individuals.
- Ja només hem de cobrir amb canyella en pols.
- I ja està, ho podem servir temperat o fred.
El maridatge per a l’arròs amb llet i canyella
Podeu acompanyar aquesta recepta amb un cava Homenatge Cal Rei Gran Reserva Brut de Cava Jaume Giró i Giró, un cava amb bon despreniment de unes molt fines bombolles, és pàl·lid i de grocs amb moltes notes verdoses. En nas és floral, amb notes d’espècies i flors de taronger. En boca és sec, amb sensacions suaus, certs gustos de torrats, algo de fruits secs i forn de farina que es combinen amb els de les fruites madures de poma i mercocs quedant molt ben equilibrats per la criança del cava. És molt persistent, i deixa gustos complexos que es mantenen en el temps.