Benvolguts/des gourmets, avui us proposem l’amanida d’escarola amb salsa xató. Sens dubte, és de sabor increïble, amb un valor nutritiu exponencial i de dificultat zero en fer-la. Així mateix, pot esdevenir un entrant perfecte o, pels d’estòmac més lleuger, plat únic.
Una amanida amb peix molt estiuenca
Ingredients per a l’amanida d’escarola i xató
- 1 escarola
- 200 g de bacallà dessalat PAIRÓ FISH
- 12 filets d’ anxoves en oli
- Unes mongetes blanques MAS JAUME COLMER
- Unes olives arbequines BLAI PERIS
Per a la salsa xató (ja feta per Fruit- i –Med)
- Sal
- 60 g d’ ametlles
- 40 g d’ avellanes
- 1 nyora
- 1 ceba escalivada
- Una mica de pebre vermell dolç
- Una mica de pebre negre
Elaboració de la recepta
- Primer de tot, posa la sal al morter, afegeix-hi les ametlles i les avellanes i pica-les fins aconseguir una pasta fina.
- Després, afegeix-hi la nyora (prèviament escaldada i sense pell), la ceba, el pebre dolç, un pessic de pebre negre i el pa fregit. Segueix muntant la salsa al morter.
- Tot seguit, incorpora-hi els alls, els tomàquets, l’oli i el vinagre. Reserva-ho.
- Renta l’escarola, talla-la a trossos regulars i escorre-la.
- Per acabar, disposa-la a una plata d’enciam i afegeix-hi el bacallà dessalat, els filets d’anxova, unes mongetes blanques i les olives. Serveix l’amanida amb la salsa.
Maridatge per l’amanida d’escarola i xató
L’amanida ha d’anar acompanyada d’una beguda. En aquest cas, proposem un vi blanc. Per tant, podeu acompanyar aquest plat amb un Maurel de Can Bonastre Wine Resort.
Així mateix, és un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’envolta tota la boca amb el seu volum i sedositat. A més, té un bon equilibri amb l’acidesa que el refresca i l’acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats.
Recepta extreta de: https://www.chefcaprabo.com/ca/recetas/recetas/Amanida-descarola-amb-salsa-xato/