Una amanida amb peix molt estiuenca
Ingredients per a la recepta
- 1 escarola
- 200 g de bacallà dessalat PAIRÓ FISH
- 12 filets d’ anxoves en oli
- Unes mongetes blanques MAS JAUME COLMER
- Unes olives arbequines BLAI PERIS
Per a la salsa xató (ja feta per Fruit- i –Med)
- Sal
- 60 g d’ ametlles
- 40 g d’ avellanes
- 1 nyora
- 1 ceba escalivada
- Una mica de pebre vermell dolç
- Una mica de pebre negre
Elaboració de la recepta
- Posa la sal al morter, afegeix-hi les ametlles i les avellanes i pica-les fins aconseguir una pasta fina.
- Després afegeix-hi la nyora (prèviament escaldada i sense pell), la ceba, el pebre dolç, un pessic de pebre negre i el pa fregit. Segueix muntant la salsa al morter.
- Tot seguit, incorpora-hi els alls, els tomàquets, l’oli i el vinagre. Reserva-ho.
- Renta l’escarola, talla-la a trossos regulars i escorre-la.
- Disposa-la a una plata d’enciam i afegeix-hi el bacallà dessalat, els filets d’anxova, unes mongetes blanques i les olives. Serveix l’amanida amb la salsa.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Maurel de Can Bonastre Wine Resort , un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’envolta tota la boca amb el seu volum i sedositat. Bon equilibri amb l’acidesa que el refresca i l’acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats.
Recepta extreta de: https://www.chefcaprabo.com/ca/recetas/recetas/Amanida-descarola-amb-salsa-xato/