amanida-escarola-salsa-xato-vi

Una amanida amb peix molt estiuenca

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 escarola
  • 200 g de bacallà dessalat PAIRÓ FISH
  • 12 filets d’ anxoves en oli
  • Unes mongetes blanques MAS JAUME COLMER
  • Unes olives arbequines BLAI PERIS

 

Per a la salsa xató (ja feta per Fruit- i –Med)

  • Sal
  • 60 g d’ ametlles
  • 40 g d’ avellanes
  • 1 nyora
  • 1 ceba escalivada
  • Una mica de pebre vermell dolç
  • Una mica de pebre negre

 

Elaboració de la recepta

  1. Posa la sal al morter, afegeix-hi les ametlles i les avellanes i pica-les fins aconseguir una pasta fina.
  2. Després afegeix-hi la nyora (prèviament escaldada i sense pell), la ceba, el pebre dolç, un pessic de pebre negre i el pa fregit. Segueix muntant la salsa al morter.
  3. Tot seguit, incorpora-hi els alls, els tomàquets, l’oli i el vinagre. Reserva-ho.
  4. Renta l’escarola, talla-la a trossos regulars i escorre-la.
  5. Disposa-la a una plata d’enciam i afegeix-hi el bacallà dessalat, els filets d’anxova, unes mongetes blanques i les olives. Serveix l’amanida amb la salsa.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Maurel de Can Bonastre Wine Resort , un vi blanc d’entrada suau, untuosa, t’envolta tota la boca amb el seu volum i sedositat. Bon equilibri amb l’acidesa que el refresca i l’acompanya al final de boca, on deixa records dolços de mel i fruits torrats.

maurel-can-bonastre

Recepta extreta de: https://www.chefcaprabo.com/ca/recetas/recetas/Amanida-descarola-amb-salsa-xato/