cuixes-pollastre-taronja

 

Pollastre amb un toc àcid deliciós

 

Ingredients per a la recepta (4 persones)

  • 4 cuixes de pollastre de Pollastre de l’Era
  • 6 taronges d’Ecocítrics
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 pebrot verd
  • 4 grans d’all
  • 1 escarola
  • 1/2 got de brou d’au
  • vinagre
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre negre
  • julivert (per a decorar)

 

Elaboració de la recepta

  1. Salpebra les cuixes de pollastre i col·loca’ls en una font per forn. Fes un rajolí d’oli per sobre i s’enforna durant 10-15 minuts a 200º C (amb el forn preescalfat).
  2. Pela i lamina els grans d’all i posa’ls a daurar en una paella amb un rajolí d’oli. Pela i pica la ceba i afegeix-la. Pica també el pebrot verd i la pastanaga i afegeix-los. Assaona. Treu el verd al porro, neteja, trosseja i afegeix. Deixa ofegar.
  3. Esprem el suc de les taronges (reserva una) i agrega-ho a les verdures. Aboca també el brou d’au. Deixa que bulli i bolca tot sobre les cuixes de pollastre. S’enforna altres 15 minuts a 200 ºC.
  4. Retira la font del forn i aparta les cuixes a un plat. Reserva-les dins el forn perquè es mantinguin calents amb la calor residual. Bolca les verdures a una cassola i tritura amb una batedora elèctrica.
  5. Neteja l’escarola, fulla per fulla. Posa-les en un bol per amanides, amaneix amb oli, sal i vinagre. Pela una taronja, separa els grills i afegeix-los.
  6. Serveix una cuixa de pollastre per ració. Salsa-la i acompanya amb una mica d’amanida d’escarola i taronja. Decora amb una fulla de julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Roser Nou Brut de Cava Ventura Soler, un cava de color groc palla brillant, amb pàl·lids reflexes verdosos. Bombolla molt fina i persistent, que forma un bonic rosari. Aroma amb delicades notes especiades. Gust equilibrat, molt suau i alegre.

ventura-soler-roser-nou-brut

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201102/muslos-pollo-naranja-3352.html