cua de bacalla

Bacallà amb molt de sabor i una textura diferent

Ingredients de la recepta:

  • Cua de bacallà
  • Patates
  • Fesols bullits
  • Allioli
  • Oli OlibO

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc posem les patates tallades a bullir en una olla durant aproximadament, uns quinze minuts.
  2. En una cassola, posem els fesols a bullir.
  3. Quan els fesols estiguin bullits, els escorrem i reservem l’aigua.
  4. Tot seguit un cop tinguem l’allioli preparat, hi afegim poc a poc l’aigua que havíem reservat fins que deixi d’absorbir-la; perquè així l’allioli tindrà un gust molt especial.
  5. Quan quedin 3-4 minuts perquè les patates estiguin fetes, hi posem les cues de bacallà al foc i fem que tot bulli junt.
  6. Tot seguit apaguem el foc i afegim els fesols bullits perquè s’escalfin amb l’oli i els tornem a escórrer.
  7. Finalment, ho emplatem tot abans de que es refredi i ja podreu gaudir de la vostra cua de bacalla.

 

Maridatge:

Per maridar aquesta cua de bacallà què millor que el Blanc de Blancs de Bohigas; un vi amb color groc palla amb tonalitats verdoses; d’aroma fresc i potent; amb notes de fruita blancs i albercoc sobre un fons d’herba aromàtica i espècies dolces envoltat d’una gran estructura; per aquestes característiques considerem que serà el vi perfecte que ser la peça clau d’aquest plat.

blanc de blancs