carpaccio de bacallà

Oli i olives d’arbequina, protagonistes d’aquest plat

 

Ingredients de la recepta:

 

Elaboració de la recepta:

  1. Es pot comprar el bacallà tallat a làmines o elaborar-lo nosaltres mateixos. En el segon cas, comprem llom de bacallà, el salem al nostre gust i el congelem; un cop congelat el tallarem a làmines finetes que es descongelaran i estaran preparades per ser servides.
  2. Un cop tenim les làmines agafem el tomàquet madur i el ratllem i ageim una mica d’oli Neus verge Extra.
  3. Tot seguit cobrim el plat amb el tomàquet; podem fer diverses capes de carpaccio-tomàquet-carpaccio-tomàquet.
  4. Tot seguit, hi afegirem una mica de paté d’oli d’arbequina, i les olives.
  5. Finalment decorarem amb una mica d’orenga i afegirem un raig final d’oli Neus; d’aquesta manera el plat quedarà enllestit per ser servit.

 

Recepta extreta de Priorat Natur

Maridatge:

Per acompanyar aquest plat escollim l’Anhel Empordà Blanc de Pere Guardiola Cellers, un vi amb notes de poma àcida que serà el toc extra de sabor que maridarà de forma excepcional aquest plat amb tant de color i sabor. Serà el contrast perfecte.

anhel d'empordà blanc