Una explosió de sabors pel paladar
Ingredients per a 2 persones:
- 6 patates rodones
- 2 pomes
- 250 grams de botifarra negra Plana de Vic
- 250 grams de crema Vichisoise
- Formatge Brie
Elaboració de la recepta:
- En primer lloc, pelem les patates i les pomes, les partim per la meitat, les buidem i guardem els cors.
- En segon lloc, amb una batedora, triturem la botifarra negra i la fregim a la paella.
- Un cop tenim la botifarra fregida lleugerament, farcim les patates i les pomes amb aquesta i una mica de formatge brie.
- Els cors de les patates també els podem coure i menjar-nos-els.
- Tot seguit, col·loquem les patates i els seus cors i les pomes a una safata; hi posem pel damunt formatge brie; un raig d’oli i ho posem a coure al forn prèviament escalfat a 180º.
- Deixem la safata al forn durant aproximadament 1 hora i anem comprovant si esta cuit amb un pal o una forquilla.
- Finalment a un plat soper, hi desem la crema Vichisoise i al damunt hi posem, una poma, els cors i les patates farcides amb el formatge i la botifarra; i ja tindrem el plat preparat pels nostre comensals.
Maridatge:
Per acompanyar aquest plat tant inversemblant, escollim el vi negre Arte de Heretat Mastinell; un vi profund, amb carisma, aroma fruitat i sabor potent; elegant i gustós al paladar que acompanyarà de forma idònia als ingredients que acompanyen la nostra crema Vichisoise.