Vichisoise

 

Una explosió de sabors pel paladar

 

Ingredients per a 2 persones:

  • 6 patates rodones
  • 2 pomes
  • 250 grams de botifarra negra Plana de Vic
  • 250 grams de crema Vichisoise
  • Formatge Brie

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc, pelem les patates i les pomes, les partim per la meitat, les buidem i guardem els cors.
  2. En segon lloc, amb una batedora, triturem la botifarra negra i la fregim a la paella.
  3. Un cop tenim la botifarra fregida lleugerament, farcim les patates i les pomes amb aquesta i una mica de formatge brie.
  4. Els cors de les patates també els podem coure i menjar-nos-els.
  5. Tot seguit, col·loquem les patates i els seus cors i les pomes a una safata; hi posem pel damunt formatge brie; un raig d’oli i ho posem a coure al forn prèviament escalfat a 180º.
  6. Deixem la safata al forn durant aproximadament 1 hora i anem comprovant si esta cuit amb un pal o una forquilla.
  7. Finalment a un plat soper, hi desem la crema Vichisoise i al damunt hi posem, una poma, els cors i les patates farcides amb el formatge i la botifarra; i ja tindrem el plat preparat pels nostre comensals.

 

Maridatge:

Per acompanyar aquest plat tant inversemblant, escollim el vi negre Arte de Heretat Mastinell; un vi profund, amb carisma, aroma fruitat i sabor potent; elegant i gustós al paladar que acompanyarà de forma idònia als ingredients que acompanyen la nostra crema Vichisoise.

arte vi negre