empedrat de cigrons

 

Un plat sa, fresc i fàcil de preparar

 

Ingredients per a la recepta:

  • 300 grams de cigrons cuits de La Montoliva
  • 1 ou dur
  • 1-2 tomàquets
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba tendra
  • Sal, pebre negre, orenga i alfàbrega
  • Vinagre

 

Elaboració de la recepta:

  1. En primer lloc, posem l’ou a una cassola amb aigua i al foc fins que sigui un ou dur,
  2. Mentrestant agafem el tomàquet, el pebrot i la ceba i els trossegem.
  3. Fem el mateix amb el préssec la Montoliva, el trossegem i aprofitem tot el sabor que li aportarà aquest préssec de qualitat.
  4. Un cop l’ou estigui preparat el tallem en trossets,  el barregem amb els cigrons i afegim el préssec i les verdures prèviament tallades.
  5. Finalment afegim la sal, el pebre, la orenga, l’alfàbrega, l’oli i el vinagre per condimentar els cigrons al nostre gust, i ja tindrem el nostre empedrat de cigrons.

 

Maridatge

El vi que li aportarà sabor i que serà un complement idoni d’aquest plat serà el Clos del Recó rosat de Vins Grau; un vi amb un aroma i un sabor característic; un vi lleuger amb profunditat al paladar que ens acabarà de refrescar i d’assaborir aquest empedrat de cigrons amb préssec.

clos del reco