Un forma diferent de menjar arròs
Recepta extreta de http://taulabernat.blogspot.com.es
Ingredients per a la recepta:
- 50 grams de bolets secs
- 500 grams de bolets silvestres variats de Bages Cargols.
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- 3 – 4 dents d’all picat
- 50 grams de mantega
- 1 ceba picada
- 350 grams d’arròs
- 1,2 litres de caldo de pollastre de verdures
- 50 mil·lilitres de vermut blanc sec
- 120 grams de parmesà ratllat
- 4 cullerades de julivert picat
- Sal i pebre
Preparació de la recepta:
- En primer lloc s’han de posat els bolets secs (prèviament tallats) a un bol amb aigua bullint i s’han de deixar 30 minuts en remull.
- Tot seguit, sequem amb paper de cuina els bolets i passem per un colador el líquid i el reservem.
- En segon lloc, netegem els bolets silvestres i els saltegem en una paella amb tres cullerades d’oli durant 1 o 2 minuts; després afegim l’all i sofregim, remenant durant 2 minuts i ho reservem a una safata.
- Escalfem l’oli restant i la meitat de la mantega a una cassola; hi addicionem la ceba i la sofregim durant aproximadament dos minuts a foc mitjà fins que estigui tendra.
- Tot seguit, abaixem el foc i afegim l’arròs i barregem bé durant dos minuts fins que els grans es tornin translúcids.
- Després, hi afegim el vermut i continuem removent un minut més fins que s’evapori.
- Afegim el caldo que havíem reservat cullera a cullera, movent la mescla fins que no en quedi.
- És el moment de pujar el foc a un nivell mig i coem l’arròs 20 minuts fins que absorbeixi tot el caldo i quedi ben cremós.
- Finalment, afegim la meitat del líquid del remull sobre el risotto i afegim els bolets; hi posem sal i pebre; finalment retirem la paella del foc i afegim la mantega, el parmesà i el julivert i ja tindrem enllestit el nostre risotto amb bolets.
Recepta extreta de cocinas del mundo.
Maridatge:
Per maridar aquest plat hem escollit el Blanc de Blancs de Giró Ribot; un vi blanc amb un aroma, un sabor i una essència molt particular, boníssim amb tons afruitat que acompanyarà el nostre risotto d’una forma excepcional.