risotto setas

Un forma diferent de menjar arròs

Recepta extreta de http://taulabernat.blogspot.com.es

 

Ingredients per a la recepta:

  • 50 grams de bolets secs
  • 500 grams de bolets silvestres variats de Bages Cargols.
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 3 – 4 dents d’all picat
  • 50 grams de mantega
  • 1 ceba picada
  • 350 grams d’arròs
  • 1,2 litres de caldo de pollastre de verdures
  • 50 mil·lilitres de vermut blanc sec
  • 120 grams de parmesà ratllat
  • 4 cullerades de julivert picat
  • Sal i pebre

 

Preparació de la recepta:

  1. En primer lloc s’han de posat els bolets secs (prèviament tallats) a un bol amb aigua bullint i s’han de deixar 30 minuts en remull.
  2. Tot seguit, sequem amb paper de cuina els bolets i passem per un colador el líquid i el reservem.
  3. En segon lloc, netegem els bolets silvestres i els saltegem en una paella amb tres cullerades d’oli durant 1 o 2 minuts; després afegim l’all i sofregim, remenant durant 2 minuts i ho reservem a una safata.
  4. Escalfem l’oli restant i la meitat de la mantega a una cassola; hi addicionem la ceba i la sofregim durant aproximadament dos minuts a foc mitjà fins que estigui tendra.
  5. Tot seguit, abaixem el foc i afegim l’arròs i barregem bé durant dos minuts fins que els grans es tornin translúcids.
  6. Després, hi afegim el vermut i continuem removent un minut més fins que s’evapori.
  7. Afegim el caldo que havíem reservat cullera a cullera, movent la mescla fins que no en quedi.
  8. És el moment de pujar el foc a un nivell mig i coem l’arròs 20 minuts fins que absorbeixi tot el caldo i quedi ben cremós.
  9. Finalment, afegim la meitat del líquid del remull sobre el risotto i afegim els bolets; hi posem sal i pebre; finalment retirem la paella del foc i afegim la mantega, el parmesà i el julivert i ja tindrem enllestit el nostre risotto amb bolets.

Recepta extreta de cocinas del mundo.

 

Maridatge:

Per maridar aquest plat hem escollit el Blanc de Blancs de Giró Ribot; un vi blanc amb un aroma, un sabor i una essència molt particular, boníssim amb tons afruitat que acompanyarà el nostre risotto d’una forma excepcional.

 

blanc de blancs