La crema catalana cremada és una de les postres més apreciades per als i les catalanes. La seva textura, el seu sabor i presentació l’ha popularitzat arreu del món i ja en són molts cuiners i cuineres internacionals que la preparen per als seus restaurants de gran èxit. Així doncs, esdevé un plat gourmet.
La crema catalana cremada, plat gourmet
Ingredients per a fer la crema
• 1/2 l. de llet
• Quatre rovells d’ou
• 125 g de sucre
• 20 g de midó
• Un tronquet de canyella
• Una pell de llimona.
• Per cremar-la, una grapada de sucre.
Preparació la crema catalana cremada
- Traiem la pell d’una llimona, després de rentar-la bé. Desfem el midó en mig got de llet freda. Separem els quatre rovells de les clares.
- Fem arrencar el bull a la resta de llet i ho traiem del foc. En un cassó, barregem els rovells i el sucre i els treballem bé; després, hi afegim la llet i l’altra llet amb el midó, la passem pel colador. Posem el cassó al foc i ho continuem batent fins que la crema sigui prou espessa.
- Ho traiem del foc i ho deixem refredar fins a temperatura ambient.
- Una mica abans de servir-la, posem la pala de cremar al foc, fins que sigui ben roent. Ensucrem bé la superfície de la crema i hi passem la pala lentament, per a que el sucre caramel·litzi.
Bon profit!
El maridatge de la crema catalana cremada
I per acompanyar aquest postre us recomenem un licor molt diferent dels que havíem vist fins ara: Brindis, de El licor del Druida – On the Rocks. Un licor especial elaborat amb parellada i guanyador de la medalla d’or d’Aiguardents en el certamen internacional Catavinum 2015. Ara sí, tot preparat per al colofó de l’àpat.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!